"Kaikki talouden yksityiskohdat ovat ratkaisematta hallitusneuvotteluissa"

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) kertoi tiistaina hallituksen lisäävän menoja merkittävästi.

hallitusneuvottelut
Ylen Eu-vaalitentti
Yle

Vihreiden puheenjohtajan Pekka Haaviston mukaan talouden raamit ovat hallitusneuvotteluissa yhä auki.

– Kaikki talouden yksityiskohdat ovat yhä ratkaisematta, hän totesi.

Samaa korosti RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoen, että kaikki veropäätökset ovat yhä avoinna, ja että RKP pitää tärkeänä julkisen talouden tasapainoa. Haavisto lisäsi, että toki valtion taloutta on myös kriittisellä silmällä tarkasteltava.

Eurovaalitentissä tiistaina kohtasivat vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja RKP. Tentin aluksi puheenaiheeksi nousivat hallitusneuvottelujen vetäjän Antti Rinteen (sd.) lupailemat menolisäykset.

Helsingin Sanomat kertoi (siirryt toiseen palveluun) lähteisiinsä viitaten illansuussa, että hallitusneuvotteluissa olisi alustava sopu siitä, että uusiin, pysyviin menoihin käytetään noin miljardi euroa. Lisäksi väylähankkeisiin ja tutkimukseen satsattaisiin 1,5–2 miljardia, jotka kerättäisiin valtion osakeomistuksia myymällä, lehti kirjoittaa.

Rinne sanoi aiemmin tiistaina, että tuleva hallitus ei tee uusia leikkauksia. Hänen mukaansa hallitus lisää merkittävästi menoja, investoi ja vähentää eriarvoisuutta. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä toisti, että mistään ei ole edelleenkään sovittu.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi tentissä, että kyseessä on suuri suunnanmuutos, jonka tavoitteena on se, ettei pienituloistan asemaa enää heikennetä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah piti hallitusneuvotteluista tihkuneita tietoja mittavista veronkorotuksista ja yrittäjien aseman heikentämisestä huolestuttavina.

Ministerien määrästä ei tenttiin osallistuvien mukaan oltu hallitusneuvotteluissa päätetty.

Lue myös:

Analyysi: Hallitusneuvotteluissa tapahtui iso ihme – Antti Rinne löysi aarrearkun

Rinteen mukaan seuraava hallitus ei leikkaa, vaan lisää tuntuvasti menoja – HS: Uusi hallitus lisäämässä pysyviä menoja miljardilla