Yli 20 maastopaloa piti pelastuslaitosta kiireisenä Varsinais-Suomessa

Keskiviikon sateet eivät vielä riitä helpottamaan hankalaa maastopalotilannetta.

Varsinais-Suomi
Paloauto
Linus Hoffman / Yle

Useat maastopalot pitivät pelastuslaitosta kiireisenä eilisillan ja yön aikana. Maastopalotehtäviä kertyi Varsinais-Suomessa kaikkiaan reilut parikymmentä. Suuri osa tehtävistä tuli ryppäänä kello 16 ja 19 aikana.

– Paloille löytyy kaksi yhteistä nimittäjää: toinen on luonto, joka nyt ukkosen kautta sytytti paloja mutta valitettavasti myös ihmiset itse aiheuttivat paloja eilen, toteaa päivystävä päällikkö Juha Virto Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan hieman yli puolet paloista syttyi salamaniskusta. Lopuissa syynä oli esimerkiksi vanhoja nuotionpohjia ja muita ihmisten tekemiä avotulia.

Keskiviikon sade ei vielä poista metsäpalovaaraa

Maasto on tällä hetkellä erittäin kuivaa ja voimassa on metsäpalovaroitus. Keskiviikkoiltapäiväksi on luvattua rankkojakin sadekuuroja. Ne eivät Virron mukaan kuitenkaan vielä riitä metsäpalovaaran kumoamiseen.

– Se ei ole riittävän pitkäkestoista, eikä laajaa. Metsäpalovaroitus pidetään edelleen voimassa joten edelleen toivoisin malttia ja harkintaa avotulen käytön suhteen, Virto sanoo.

Metsäpalovaroituksen lisäksi Varsinais-Suomeen on annettu sadevaroitus. Iltapäivästä alkaen voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.