Kesän päällystystyöt ovat alkaneet – "Rahaa on naftisti käytössä"

Yhteensä Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa päällystetään teitä tänä kesänä 190 kilometriä.

Oulu
Asfalttijyrä tekee uutta tietä.
Kesän päällystystyöt ovat jo alkaneet Pohjois-Pohjanmaalla.Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Kesän päällystys- ja tiemerkintätyöt alkavat Pohjois-Pohjanmaan tiestöllä. Työt on jo aloitettu valtatie 4:llä Kärsämäen keskustan taajaman kohdalla noin kilometrin matkalla.

Ensi viikolla lähtee liikkeelle myös valtatie valtatie 4:n päällystäminen peräti 44 kilometrin matkalta Pyhäjärvellä välillä Jokikylä - kunnan raja.

Projektipäällikkö Kari Holma ely-keskuksesta kertoo, että kyseessä on yksi Suomen pisimpiä yhtenäisiä päällystyskohteita tänä kesänä.

Holman mukaan päällystystöiden suhteen nyt on surullisin vuosi pitkään aikaan ja rahaa on naftisti käytössä. Tieverkon kunnostustarve olisi ainakin 500 kilometrin matkalta, että alemmankin tieverkon kunnostusta pystyttäisiin tekemään.

Muita merkittäviä päällystyskohteita on valtatie 8:n päällystäminen 22 kilometrin matkalla Kalajoella välillä Kalajoki - Mäkikangas.

Myös valtatie 22 päällystetään seitsemän kilometrin matkalta Muhoksella välillä Muhos - Hyrkäs. Valtatie 27 saa uuden päällystyksen noin 18 kilometrin matkalta Haapajärvellä välillä Haapajärvi - Ojakylä.

Yhteensä maanteitä päällystetään Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa noin 190 kilometriä ja kevyen liikenteen väyliä noin 7 kilometriä. Töitä tehdään syyskuuhun asti.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)