Hyppää sisältöön

Eurovaalien vaalikoneen aineisto julkaistu avoimena datana

Aineistossa ovat ehdokkaiden vastaukset ilman nimiä tai ehdokasnumeroita. Koko aineisto on saatavilla journalisteille ja tutkijoille pyynnöstä.

Ylen eurovaalien vaalikone julkaistiin 9. toukokuuta. Kuva: Tuomo Björksten / Yle

Ylen eurovaaleja varten tekemän vaalikoneen (siirryt toiseen palveluun) aineisto on nyt julkaistu avoimena datana. Aineisto sisältää 254 vaalikoneeseen osallistuneen ehdokkaan vastaukset vaalikoneväittämiin ja heidän antamansa taustatiedot.

Aineistosta on kuitenkin poistettu ehdokkaita yksilöivät tiedot eli nimet ja ehdokasnumerot. Nämä ovat henkilötietoja, jotka Yle on kerännyt journalistisessa tarkoituksessa. Koska avoimen datan käyttötarkoituksia kuitenkaan ei rajata, ei henkilötietoja julkaista.

Tutkijoille ja toimittajille voidaan luovuttaa aineisto nimineen tieteellisiin tai journalistisiin tarkoituksiin. Tässä tapauksessa ota yhteyttä tämän artikkelin kirjoittajaan. (Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@yle.fi.)

Avoin data on jaossa csv-tiedostona Creative Commons -lisenssillä (siirryt toiseen palveluun). Julkaistuista tiedoista saa luoda uusia julkaisuja ja palveluita kun vain lähde mainitaan. Toivomme, että tietoa hyödynnettäessä linkitetään Ylen etusivulle (https://www.yle.fi) tai suoraan vaalikoneeseen (https://vaalikone.yle.fi (siirryt toiseen palveluun)).

Jos julkaiset vaalikoneen dataa hyödyntävän julkaisun tai palvelun, kerro siitä meille vaikka lähettämällä sähköposti tai Twitter-viesti tämän artikkelin kirjoittajalle. Saatamme tehdä sovelluksista juttuja.

Lue lisää: