Mies valeli bensaa asuntoonsa Salon Perniössä – tuhoisan rivitalopalon käsittely alkoi käräjäoikeudessa

Mies sytytti syytteen mukaan rivitaloasunnon palamaan tahallisesti tämän vuoden maaliskuussa.

Perniö
Turun oikeustalon julkisivu.
Turun oikeustalo. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta 35-vuotiaalle miehelle, jonka epäillään sytyttäneen tulipalon neljän asunnon rivitaloyhtiössä Salon Perniössä tämän vuoden maaliskuussa. Mies oli rivitalon asukas.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee asiaa keskiviikkona. Syytteen mukaan mies sytytti tulipalon rivitaloasunnon eteisessä, keittiössä ja olohuoneessa bensiinin avulla. Tuli on levisi rikkoutuneiden ikkunoiden kautta rivitalon kattorakenteisiin ja ollut vaarassa levitä koko kiinteistöön. Asunto tuhoutui palossa kokonaan ja myös muut talon asunnot kärsivät savu- ja vesivahingoista.

Syyttäjän mukaan tuhotyö on ollut törkeä, koska palo aiheutti suurelle ihmismäärälle vakavan hengenvaaran.

Taloyhtiö vaatii korvauksia palon aiheuttamista kustannuksista. Lisäksi rivitalon osakkaat vaativat eri suuruisia vahingonkorvauksia tulipalosta ja sen aiheuttamista vahingoista.

Teosta epäilty mies on ollut vangittuna 24.3.2019 lähtien.

Oikeudessa miestä syytetään myös rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Rattijuopumuksen ja törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen mies on myöntänyt esitutkinnassa. Hän ajoi tulipalon sytyttämispäivänä syyttäjän mukaan 0,8 promillen humalassa reilua ylinopeutta tahallaan ulos tieltä.

Lue lisää:

Rivitalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi Salon Perniössä – poliisi ottanut asukkaan kiinni

Rivitalossa tulipalo Salossa – talon kaikki asukkaat evakuoitiin