Hoikanlammesta nuorten lähikalastuskohde: “Kalan nappaamiseen jää koukkuun”

Tulevana kesänä Hoikanlammen kalakantaa aiotaan myös vahvistaa.

kalastus
Poika onkii järven rannalla.
Sini Salmirinne / Yle

Kainuun vapaa-ajan kalastajat kehittää Kajaanin Hoikanlammesta lähikalastuspaikan. Hoikanlampi on myös metsähallituksen uusi luonnonkalakohde, jossa kalastaminen ei vaadi erillistä kalastuslupaa.

– Haluamme houkutella nuoria kalastuksen pariin ja lisätä luonnonkalan arvostusta Suomessa, Kainuun vapaa-ajankalastajien Matti Kulju kertoo.

Kainuussa kalavedet ovat lähellä ja vesistöt ovat puhtaita, eikä kaupungista tarvitse matkata kauas, jotta pääsee onkimaan. Hoikanlampinkin on vain kivenheiton päässä Kajaanin keskustasta.

– Olemme Kainuussa etuoikeutetussa asemassa, mitä kalastukseen ja kalapaikkoihin tulee, Kulju sanoo.

Kalastus on nuorille edullinen harrastus, sillä aktiivikalastus on käytännössä ilmaista alle 18-vuotiaille.

Hoikanlammen lähikalastuspaikalla koukkuun voi tarttua ahvenia ja haukia. Tulevana kesänä Hoikanlammen kalakantaa aiotaan myös vahvistaa.

– Lampeen istutetaan ainakin täysikasvuisia ahvenia onkikaloiksi, ja miksei myös virvelillä kalastettavaksi. Jos nuoria haluaa houkutella kalastuksen pariin, se onnistuu parhaiten saaliin kautta. Kalan nappaamiseen jää koukkuun, Kulju sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!