1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemen Palloseura

RoPS saa uuden päävalmentajan – Toni Koskela siirtyy Helsinkiin, ohjat ottaa Pasi Tuutti

Pasi Tuutti aloittaa Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen päävalmentajana heti.

Rovaniemen Palloseura
Mikko Lignell ja Pasi Tuutti
RoPS:in edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa Pasi Tuutti (oik.) ja apuvalmentajana Mikko Lignell.Rovaniemen Palloseura

RoPS:in edustusjoukkuetta syksystä 2017 lähtien valmentaneella Toni Koskelalla oli Rovaniemellä vuoteen 2020 ulottuva sopimus. Koskela siis siirtyi Helsinkiin kesken sopimuskauden. RoPS:in toiminnanjohtaja Risto Niva sanoo, että HJK:n maksama korvaus oli RoPS:in kannalta huomattava.

– Toni on huippuvalmentaja, jolla on varmasti loistava tulevaisuus valmennuksessa. Ei me hänestä ilmaiseksi missään tapauksessa luovuttu. Meidän tämän vuoden myynti ei ole ollut sillä tasolla kuin ajateltiin ja tämä rauhoittaa tilannetta niin, että pystytään nyt tulevaisuutta miettimään rauhassa, Niva sanoo.

Hän kertoo, että neuvotteluita HJK:n kanssa käytiin pari kolme viikkoa ennen kuin Koskelalle esitettiin työtarjous maanantai-iltana.

– Jokaisen suomalaisen valmentajan unelma varmaan on olla HJK:n päävalmentaja. HJK on Suomen mittakaavassa ihan eri luokassa kuin muut seurat. Koskela oli erittäin tyytyväinen, Niva kertoo. Ennen Rovaniemelle tuloaan Koskela toimi HJK:ssä apuvalmentajana.

Koskelan seuraajaksi siirtyvä Pasi Tuutti on toiminut aiemmin RoPS:issa Koskelan apuvalmentajana ja valmennuspäällikkönä. Tuutin apuvalmentajaksi on valittu Mikko Lignell.

– Pelaamisen perusfilosofiasta olemme Tonin kanssa täysin samaa mieltä, mutta persoonallisuudessa on työtapaero. Toni on enemmän faktapohjainen, minä tunnepuolen ihminen persoonaltani, Pasi Tuutti pohtii eroja.

Hänen kiinnostustaan tehtävään kysyttiin sen jälkeen kun Niva oli maanantai-iltana ottanut yhteyttä Koskelaan. Nivan mukaan RoPS ei olisi todennäköisesti luopunut Koskelasta, mikäli Tuutti ei olisi suostunut päävalmentajaksi. HJK tarvitsi Koskelaa irtisanotun Mika Lehkosuon seuraajaksi.

Tuutti sanoo olevansa onnellinen sekä omasta että Koskelan puolesta. Miehet tapaavat kentällä jo puolentoista viikon kuluttua, kun HJK ja RoPS kohtaavat Rovaniemellä.

– Uskon, että Toni ehtii puolessatoista viikossa tarttumaan niihin haasteisiin, joita HJK:lla on. Ja uskon että olen melko hyvin kartalla siitä, miten hän sen toteuttaa ja millä pelaajilla. Se on meille varmaan piirun verran etu.

Koskela ja Tuutti ehtivät valmentaa yhdessä puolentoista vuoden ajan, jolloin miehet jakoivat kaiken tiedon.

Myös RoPS:in toiminnanjohtaja vaihtui ja seuran puheenjohtaja Risto Niva siirtyi Hannu Korhosen tilalle. Korhonen ehti hoitaa toiminnanjohtajan tehtäviä viime elokuusta alkaen.

– Minun tehtäväni on nyt miettiä, miten saadaan RoPS paremmaksi ja toimivammaksi. Siihen liittyy varmaan joitain muutoksia, joita täytyy jossain kohtaa tehdä, Risto Niva sanoo. Hän toteaa suoraan, ettei johtokunnan asettamia tavoitteita ole viime aikoina saavutettu.

RoPS on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa yhdeksäntenä. Seura voitti hopeaa kaudella 2018.

klo 15.43 juttua päivitetty kauttaaltaan

Lue seuraavaksi