Huaweiltä katoaa kumppanit – nyt lähti siruvalmistaja ARM

Kiinalaisyhtiö Huawein vastoinkäymiset jatkuvat. Huawei syyttää kumppanien kaikkoamisesta Yhdysvaltain painostusta.

Huawei
Huawei teknologiayhtiö Cloud Expo Asia 2019 -messuilla.
Kiinalaisyritys Huawei on menettänyt taas yhden yhteistyökumppanin. Älypuhelinten valmistus alkaa olla jo vaikeaa.Jerome Favre / EPA

Kiinalaisen älypuhelinvalmistajan Huawein vaikeudet jatkuvat. Brittiläinen siruvalmistaja ARM on lopettanut yhteistyön Huawein kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters, joka lainaa brittiläisen yleiradioyhtiön BBC:n tietoja.

ARM noudattaa Yhdysvaltojen asettamaa kieltoa, jonka mukaan Huaweille ei pidä toimittaa tavaraa.

Brittiläisyritys ARM on japanilaisen Softbankin omistuksessa. BBC:n saaminen tietojen mukaan ARM on määrännyt työntekijöitään pidättäytymään yhteistyöstä kiinalaisyhtiön kanssa.

ARM Holding yhtiön logo Texsasissa.
Brittiläinen siruvalmistaja ARM suitsii työntekijöittensä yhteistytä Huawein kanssa. Kristoffer Tripplaar / AOP

ARM:n teknologia on Huaweille merkityksellinen, koska se valmistaa älypuhelimiensa käyttämiä siruja brittiläisyhtiön lisensseillä.

Huawei arveli lausunnossaan, että monet sen yhteistyökumppaneista on joutunut "tekemään päätöksiä paineen alla ja poliittisin perustein". Ennen ARMn vetäytymistä Huawei menetti kanssakäymisen useiden yhdysvaltalaisyritysten kanssa.

Yhdysvallat on kieltänyt yhteistyön Huawein kanssa, koska Yhdysvallat epäilee kiinalaisyhtiön mahdollistavan Kiinan valtion vakoilun amerikkalaisverkoissa. Kyse on myös kiristyneestä kauppasodasta maiden välillä.

Lähteet: Reuters