Presidentti Trump ja alahuoneen puhemies Pelosi nokittelevat jälleen Yhdysvalloissa

Nancy Pelosi sanoi, että presidentti on saattanut syyllistyä syytteeseen johtavaan tekoon.

Ulkomaat
Donald Trump
Presidentti Donald Trump vilkutti poistuessaan tiedotustilaisuudesta Valkoisessa talossa 22. toukokuuta 2019.Jim Watson / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskeytti keskiviikkona infrastruktuurihankkeisiin liittyvän kokouksen demokraattijohtajien Nancy Pelosin ja Chuck Schumerin kanssa.

Samalla Trump ilmoitti, ettei aio työskennellä demokraattien kanssa infrastruktuuripolitiikassa Venäjä-tutkimusten takia. Trump kutsui hänen epäiltyihin Venäjä-yhteyksiinsä kohdistuvia tutkimuksia tekaistuiksi.

Yhdysvaltojen kongressin vaikutusvaltaisin demokraatti, alahuoneen puhemies Pelosi sanoi aiemmin keskiviikkona, että presidentti Trump on saattanut syyllistyä syytteeseen johtavaan tekoon.

– Presidentti vaikeuttaa oikeuden toimintaa ja hän on osa peittelyoperaatiota. Se voi olla rike, joka johtaa syytteeseen, Pelosi sanoi.

Trump on jo vihaisesti kiistänyt Pelosin syytökset siitä, että hän olisi peitellyt tuloksia tutkinnasta hänen väitetyistä Venäjän-yhteyksistään ja yrittänyt vaikeuttaa tutkintaa.

– En harrasta peittelyä, joten lopettakaa jo nämä valetutkimukset, Trump sanoi pikaisesti koolle kutsutuille median edustajille keskiviikkona.

Pelosin mukaan Trumpin reaktio johtuu siitä, että tosiasiat ovat selvät.

Trump jatkoi sanasotaa useilla Twitter-viesteillä. Hän muun muassa kirjoitti, että demokraattijohto repii Yhdysvallat kappaleiksi.

Lähteet: AFP, Reuters