Hyppää sisältöön

Juncker CNN:lle: "Tyhmät nationalistit" ovat uhka Euroopan solidaarisuudelle

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker uskoo, että Britannian EU-erolle voi vielä tulla uusi takaraja lokakuun viimeisen päivän jälkeenkin.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Kuva: Florian Wieser / EPA

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää populistipuolueita uhkana Euroopan solidaarisuudelle, mikä on hänen mukaansa EU:n tärkein tavoite.

– Nämä populistit, nationalistit, tyhmät nationalistit ovat rakastuneita omiin maihinsa. He eivät pidä niistä, jotka tulevat kaukaa. –– Meidän tulee olla solidaarisia niille, jotka ovat meitä huonommassa tilanteessa, Juncker sanoo CNN (siirryt toiseen palveluun):lle antamassaan haastattelussa.

Kansallismielisille puolueille on odotettu voittoa toukokuun eurovaaleissa pitkin kevättä. Junckerin mukaan negatiivisia joukkoja on aina helpompi saada liikkeelle kuin positiivisia.

Brexit voi vielä venyä

Juncker kertoo turhautuneensa brexit-vääntöön ja sanoo, että Britannian EU-erolle voi vielä tulla uusi takaraja lokakuun viimeisen päivän jälkeenkin.

– Olen kyllästynyt, koska odottelemme vain seuraavaa jatkoaikaa. En pidä siitä, että briteille tuntuu olevan tärkeämpää saada uusi pääministeri kuin saada aikaan sopu.

Junckerin mukaan Britannian pääministeri Theresa May on ihminen, joka tietää, miten asioita tehdään, mutta ei vain saa niitä tehtyä.

– Pidän hänestä hyvin paljon. Hän on sitkeä tapaus, Juncker kuvaili jälleen erokohujen keskellä kamppailevaa Mayta.

Lue myös:

.
.