1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Minimani

Minimani sai rakennusluvan Rovaniemellä – perustusten teko voi alkaa heti

Lautakunta antoi luvan aloittaa perustusten tekemisen vaikka rakennusluvasta valitettaisiin.

Havainnekuva Rovaniemen Minimanin myymälästä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen

Rovaniemelle suunniteltu iso kauppa on saanut rakennusluvan. Rovaniemen ympäristölautakunta myönsi keskiviikkona rakennusluvan Minimani-yhtiöt Oy:lle, joka aikoo rakentaa hypermarketin Lampelan kaupunginosaan. Lautakunta antoi luvan aloittaa perustusten tekemisen vaikka rakennusluvasta valitettaisiin.

Varsinaisia rakennustöitä ei kuitenkaan saa aloittaa, ennen kuin Minimanin vaatima poikkeamispäätös on saanut lainvoiman. Kaupunginhallitus myönsi Minimanille luvan poiketa kaavasta vajaa kuukausi sitten. Lupa tarvittiin, koska yhtiö aikoo rakentaa rakennuksen tontin keskelle toisin kuin asemakaavassa on määrätty.

Rakennusluvan mukaan rakennuksesta tulisi noin 12 000 neliömetrin kokoinen. Market nousee VR:n varastorakennuksia vastapäätä tontille, joka on tällä hetkellä tyhjänä.

Minimani-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Tynjälä kertoo, että tarjouskilpailu rakennusurakasta on paraikaa meneillään ja investointipäätös tehdään kesäkuun alussa.

Minimani on aiemmin kertonut avaavansa marketin Rovaniemelle jo ensi keväänä. Nyt Tynjälä arvioi, että liikkeen avautuminen voi siirtyä ensi vuoden syksyyn. Rakentaminen maksaa arviolta 20-30 miljoonaa euroa.