Työllisten määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna

Työllisyysaste pysyi huhtikuussa liki samana kuin maaliskuussa, 72,4 prosentissa.

Työllisyys ja työttömyys
Rakennusmies
Työllisyysaste pysyi huhtikuussa selvästi yli 72 prosentissa.Henrietta Hassinen / Yle

Työllisiä oli huhtikuussa noin 28 000 enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Vastaavasti työttömiä oli 220 000. Määrä oli 14 000 pienempi kuin vuosi sitten.

Tilastokeskuksen (siirryt toiseen palveluun) lukujen mukaan työllisyysasteen trendi oli huhtikuussa 72,4 prosenttia, sama kuin maaliskuussa. Työttömyysasteen trendi taas oli 6,6 prosenttia.

Työ- ja elinkeinoministeriön lukujen mukaan huhtikuun lopussa työttömiksi työnhakijoiksi tilastoituja oli 230 000. Lukema oli 25 000 pienempi kuin vuosi sitten huhtikuussa. Myös alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys laski.

Eniten työttömyys laski ministeriön lukujen perusteella Etelä-Savossa, 15 prosenttia ja Kaakkois-Suomessa sekä Kainuussa, molemmissa 14 prosenttia.

Kokoaikaisesti lomautettujen määrä oli 12 000, sama kuin vuosi sitten huhtikuussa.

Vastaavasti uusia työpaikkoja ilmoitettiin huhtikuussa työ- ja elinkeinotoimistoihin 69 000. Luku on 9 000 suurempi kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Kuukausittainen vertailu kertoo enemmän kausi-ilmiöstä kuin suhdannekehityksestä. Siksi tuoreinta tilastoa verrataan vuoden takaiseen lukuun. Sen sijaan trendiluvuista on poistettu kausi- ja satunnaisvaihtelu.

Tarkennettu työllisyysasteen trendiä jutun toiseen kappaleseen.