Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Intian mustat keuhkot, verojen ihanuus ja hallitusneuvotteluissa päivystävä opiskelija

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Kolkatalainen Katha Karar, 18, lääkärin odotushuoneessa.
Kolkatalainen Katha Karar, 18, lääkärin odotushuoneessa.Jenny Matikainen / Yle

Intiasta tuli mustien keuhkojen maa – Maailman saastunein ilma tappaa tuhansia joka päivä, ja Katha Kararin, 18, pitäisi jättää kotinsa parantuakseen

Intialaiset hengittävät maailman saastuneinta ilmaa. 18-vuotias Katha Karan on ollut sairaana ilmansaasteiden vuoksi jo vuosien ajan. Lukion tärkeimmät vuodet oireet ovat olleet jatkuvia. Ilmansaasteet tappavat joka päivä tuhansia ihmisiä. Lääkäreiden mielestä päättäjien pitäisi ymmärtää, että nyt on hätä.

Mikael Granvik
asteroiditutkija Mikael Granvik Graeme Whipps / AOP, Yle

Jos suuri asteroidi olisi törmäämässä Maahan, kerrottaisiinko siitä meille? 9 kysymystä ja vastausta asteroidien aiheuttamasta uhasta

Yle uutisoi äskettäin, että yli 300-metrinen Apophis-asteroidi sujahtaa kymmenen vuoden kuluttua aivan Maan ohitse. Kaikeksi onneksi väliä jää sen verran, että Maan asukkailla ei ole syytä huoleen. Artikkelista kiinnostuneet lähettivät runsaasti jatkokysymyksiä, joihin pyydimme vastauksia asteroiditutkija Mikael Granvikilta.

Kolumnisti Ina Mikkola
Pekka Tynell / Yle

Ina Mikkolan kolumni: Rakastan veroja – maksan mielelläni oman osuuteni toisten sosiaalietuuksista ja yritystuista

Rakkautta veroja kohtaan tulisi vaalia, koska vain niin taataan kaikille oikeudenmukainen hyvinvointivaltio, jossa kelpaa elää, opiskella ja yrittää, kirjoittaa Ina Mikkola. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Seksityötä tekevä Tiia Forsström on myös tietokirjailija ja Sexpon hallituksen puheenjohtaja.
Seksityötä tekevä Tiia Forsström on myös tietokirjailija ja Sexpon hallituksen puheenjohtaja.Henrietta Hassinen / Yle

Tiia Forsström myy seksipalveluja ja on unelmatyössään: "Tunnen kylmiä väreitä, kun asiakas uskaltautuu olemaan oma itsensä"

Kun Tiia Forsström alkoi myydä seksiä, hän yllättyi miten paljon asiakkaat haluavat jotain muuta kuin seksiä. Nyt hän haluaa muuttaa kielteistä mielikuvaa seksityöstä.

Nainen tutkii lahjoitukseen tulleita lastenvaatteita
Ville Välimäki / Yle

Pukisitko lapsellesi risan ja tahraisen vaatteen? Niitä suomalaiset lahjoittavat yhä enemmän – "Köyhyys tuntuu aina olevan ihmisen oma vika"

Vähävaraisia avustavat yhdistykset ympäri Suomen kertovat samaa viestiä: kelvottomia lahjoituksia annetaan entistä useammin.

Opiskelijamielenosoitus säätytalon edessä.
Tiistaina 21. toukokuuta Sanni Lehtinen saapui Säätytalolle jo aamulla ennen seitsemää.Toni Määttä / Yle

Sanni Lehtinen päivystää neljättä viikkoa Säätytalolla, jottei uusi hallitus unohtaisi opiskelijoita - Mutta mitä he oikein haluavat?

Mielenosoittajat saapuivat Säätytalolle 8. toukokuuta, samana päivänä kuin hallitusneuvottelut alkoivat. Kolmen viikon aikana kadulla ovat partioineet kansalaisvaikuttajat naisjärjestöistä ympäristöjärjestöihin. Näkyvin mielenosoittajien ryhmä ovat olleet opiskelijat.