1. yle.fi
  2. Uutiset

Sirkusteltta nousee Vimpelinlaaksoon neljässä tunnissa: “Siinä ei paljon tupakkia poltella”

Sirkus Finlandia viipyy Kajaanissa kaksi päivää.

sirkus
Sirkus Finlandian sirkusteltta
Sirkus Finlandian sirkusteltta nousee Vimpelinlaaksoon nopeasti. Harri Nousiainen / Yle

Sirkus Finlandian väki saapuu Kajaaniin torstaina 23. toukokuuta. Teltta ja katsomo nousevat Vimpelinlaaksoon ammattilaisen käsissä vain neljässä tunnissa. Kokoamisprosessi on suunniteltu millintarkasti.

– Siinä ei paljon tupakkia polteta, eikä jutella. Jos siellä ruvetaan hauskaa pitämään, homma viivästyy. Se on työntekoa, johon pitää oikeasti keskittyä, Sirkus Finlandian Jouni Aalto sanoo.

Teltan ja katsomon kokoamisessa turvallisuus on kaiken a ja o. Sirkuksen henkilökunta valvoo, että kaikki etenee turvallisuusmääräysten mukaisesti.

– Siinä pitää olla varovainen, että mitään ei tipu niskaan, koska pieniä osiakin on lähemmäs miljoona. Turvallisuudesta huolehditaan myös siksi, että jos joku haaveri sattuu, homma keskeytyy, eikä siihen ole aikaa, Aalto sanoo.

Sirkus Finlandia kiertää Suomea seitsemän kuukautta vuodesta. Useimmilla paikkakunnilla vieraillaan vuorokauden verran. Yhteen päivään mahtuu siis sirkuksen pystytys, monen tunnin esitys ja vielä purkaminen. Kajaanissa sirkus viipyy tänä vuonna kaksi päivää.

– Kajaani on hyvä sirkuskaupunki ja täällä riittää porukkaa. Silloin kannattaa pitää kaksi esitystä, jos intoa on, Aalto sanoo.

Sirkus Finlandian voi bongata myös maantieltä. Sirkus liikkuu kolmessa erillisessä autoletkassa, joihin kuuluu yhteensä noin 50 kulkuneuvoa, joista kaikilla on peräkärry tai perävaunu.

– Marssinopeus on 80 kilometriä tunnissa, mutta risteykset ovat vaikeita paikkoja, Aalto myöntää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi