Interpol hajotti pimeän verkon pedofiiliringin ja pelasti 50 lasta – "Lapsen pahin painajainen"

Poliisi etsii edelleen noin sataa lasta, jotka esiintyvät sivustolla levitetyissä kuvissa.

pedofilia
aikuisen ja lapsen varjo
Kuvituskuva.AOP

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol kertoo hajottaneensa kansainvälisen pedofiiliringin sekä pelastaneensa 50 lasta hyväksikäyttäjien käsistä.

Interpol aloitti operaatio Blackwristin kaksi vuotta sitten. Tutkinnan keskiössä on ollut niin kutsutussa pimeässä verkossa toiminut lapsipornosivusto, jolla oli 63 000 käyttäjää eri puolilla maailmaa.

Tutkinta on ulottunut lähes 60 maahan. Sen aikana yhteensä yhdeksän ihmistä on otettu kiinni Thaimaassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Interpolin mukaan lisää pidätyksiä voi vielä olla luvassa.

Lisäksi poliisi etsii edelleen noin sataa lasta, jotka esiintyvät sivustolla levitetyissä kuvissa.

Pitkiä vankeustuomioita Thaimaassa ja Australiassa

Osa tapauksista on jo käsitelty oikeudessa. Viime vuonna sivuston pääasialliseksi ylläpitäjäksi katsottu mies tuomittiin Thaimaassa yli 140 vuoden vankeuteen ja hänen rikoskumppaninsa, esikoulun opettajana toiminut mies 36 vuoden vankeuteen.

Viime viikolla sivuston toinen ylläpitäjä sai Australiassa 40 vuoden vankeustuomion. Kyseessä oli kovin Australiassa koskaan pedofiilirikoksesta annettu tuomio.

– Sinä olet lapsen pahin painajainen, jokaisen vanhemman kauhu ja uhka yhteiskunnalle, tuomari Liesl Chapman jyrähti tuomion julistaessaan.

Lähteet: AFP