Sara Tuisku avautuu vihdoin erottamisensa syistä: keskustaan loikkaamisaikeet, poissaolot kokouksista ja vaalimainoksia väärissä paikoissa

Tuisku kiistää keskustelleensa loikkaamisesta toiseen puolueeseen.

Rovaniemi
Sara Tuisku
Sara Tuisku sai moitteita myös siitä, että oli pois kokouksista ja laittoi vaalimainoksia vääriin paikkoihin.Yle

Rovaniemeläinen poliitikko Sara Tuisku on paljastanut syitä siihen, miksi hänet erotettiin Rovaniemen kokoomuksen valtuustoryhmästä.

Tuisku julkaisi kokoomuksen valtuustoryhmälle osoitetun avoimen kirjeen Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) myöhään torstaina.

Tuiskun mukaan valtuustoryhmä moitti häntä siitä, että hän oli pitänyt yhteyttä toiseen puolueeseen mahdollisesta loikkaamisesta keskustan jäseneksi. Lisäksi Tuisku sai moitteet poissaoloista kokouksista ja vaalimainosten asettelusta ohjeiden vastaisesti.

En ole vaihtamassa puoluetta

Sara Tuisku

Tuisku kiistää aikoneensa loikata keskustaan.

– Olen kokoomuksen jäsen, piirin varapuheenjohtaja ja varakansanedustaja. En ole vaihtamassa puoluetta. En ole käynyt keskustan tai heidän edustajien kanssa keskusteluja puolueeseen liittymisestä, Tuisku kirjoittaa.

"Aikani ei riittänyt"

Hän myöntää poissalot vanhusneuvoston kokouksista.

– Olen todennut jo aiemmin ottavani täyden vastuun vanhusneuvoston jäsenen tehtävien epäonnistuneesta hoitamisesta. Aikani ei riittänyt tehtävään ja minun olisi tullut erota tehtävästä havaittuani aikani olevan siihen riittämätön. Minun väitettiin myös olleen useita kertoja (10 kertaa) pois ympäristölautakunnan kokouksista asiattomasti. Väite osoittautui virheelliseksi.

Olen todennut jo aiemmin ottavani täyden vastuun vanhusneuvoston jäsenen tehtävien epäonnistuneesta hoitamisesta

Sara Tuisku

Tuisku myöntää myös asettaneensa vaalimainoksia vääriin paikkoihin.

– Olen asettanut eduskuntavaalien mainoksia virheellisesti. Samoja virheitä tekivät muutkin valtuustoryhmän eduskuntavaaliehdokkaat ilman sanktioita. [...] Huomautan, että valtuustoryhmälle ei millään tavalla edes kuulu eduskuntavaaleihin liittyvät asiat: ne ovat, kuten valtuustoryhmässä tiedätte, piirin ja/tai piirihallituksen asioita, Tuisku kirjoittaa.

Ulos kaupunginhallituksesta

Tuisku kertoo saaneensa tietää asiat 24. huhtikuuta valtuustoryhmän järjestämässä kuulemistilaisuudessa Rovaniemen kaupungintalolla. Tuiskun mukaan hänen "moiteluettelossaan" oli useita muitakin kohtia, joita käsiteltiin kuulemistilaisuudessa, mutta joita ei kirjattu tilaisuuden pöytäkirjaan.

Kokoomuksen valtuustoryhmä erotti Tuiskun vapun alla eli kaksi viikkoa eduskuntavaalien jälkeen. Syyksi ilmoitettiin luottamuspula, mutta valtuustoryhmä ei ole kertonut tarkempia syitä erottamiselle. Pian erottamisensa jälkeen Tuisku teki valtuustoryhmän jäsenistä tutkintapyynnön poliisille.

Erottamisen myötä Tuisku menetti paikkansa Rovaniemen kaupunginhallituksessa. Hän jatkaa edelleen Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsenenä, mutta ei kuulu mihinkään ryhmään. Tuisku on myös Lapin sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen. Tämän paikan jatkosta päättää kokoomuksen Lapin piirikokous ensi marraskuussa.