Hyppää sisältöön

Uudesta "Murskaamosta" suunnitellaan mestistasoista – Suolahden uuden jäähallin rakennustyöt alkamassa syksyllä

Uuden hallin on määrä valmistua kesällä 2020 nykyisen hallin viereen. 

Uuden hallin myötä olosuhteet paranevat Suolahdessa merkittävästi. Kuva: Kalle Pallonen / Yle

Suolahden uuden jäähallin rakennustöiden on määrä alkaa syksyllä. Rakennustöiden piti alkaa jo viime syksynä tai viimeistään toukokuun aikana mutta valtiontuen saaminen ja suunnitelmien hiominen on siirtänyt aloitusta.

Uuden hallin myötä olosuhteet ovat paranemassa Suolahdessa merkittävästi.

– Meillä on oikeastaan kolme vaihtoehtoa halli toteuttaa. Tällä hetkellä on eniten kiinnostusta on tällaiseen mestistasoiseen jäähalliin, mikä mahdollistaisi jopa urhon nousun Mestikseen asti ja mestispelit muutenkin hallissa. Sinne tulisi riittävästi katsomopaikkoja ja sellainen riittävän lämpöinen 8-12 astetta, kertoo hallin rakentamisesta vastaavan Proaveran toimitusjohtaja Antti Virmanen.

Suolahden nykyinen jäähalli on tulossa käyttöikänsä päähän. Virmanen näkee, että uudelle läpi vuoden käytössä olevalle hallille on käyttöä yli kuntarajojen.

– Sillehän on tilaus koko Keski-Suomeen. Varsinkin näitä kesäajan jäähalleja on täällä aivan liian vähän, toteaa Virmanen.

Uudesta jäähallista suunnitellaan maailman energiatehokkainta jäähallia, minkä halliin suuniteltu tekniikka ja automatiikka mahdollistaisi.

– Me otetaan hyvin tarkkaan jäänteossa syntyvä lämpöenergia talteen, käytetään hallissa se mitä tarvitaan ja ylimääräinen energia myydään sitten ulospäin, avaa Virmanen.

Uuden hallin on määrä valmistua kesällä 2020 nykyisen hallin viereen.