UPM myy entisen Voikkaan tehdasalueen – ostaja kerää vanhoja tehdasalueita Kymijoen varrelta

Kiinteistökehitysprojekteihin erikoistunut Redeve Oy osti jo aiemmin UPM:ltä Myllykosken paperitehtaan.

paperiteollisuus
Voikkaan entisen paperitehtaan julkisivu.
Voikkaan paperitehdas suljettiin vuonna 2006. Sen jälkeen alueelle on muuttanut muita yrityksiä.Antro Valo / Yle

Metsäyhtiö UPM myy Kuusankoskella Kouvolassa sijaitsevan Voikkaan tehdasalueen kiinteistöineen Redeve Oy:lle. Tehdaskiinteistöjen lisäksi omistajaa vaihtavat myös Kymin vanha ammattikoulu, Griffin House eli entinen Kymin pääkonttori sekä Voikkaan klubi.

Voikkaan yritysalueena nykyisin tunnetulla entisen paperitehtaan tontilla on kymmeniä rakennuksia. Kauppakirja allekirjoitettiin tänään, jolloin kiinteistöjen hallinta siirtyi ostajalle. Kauppahintaa ei paljasteta.

UPM on tehnyt kiinteistökehitysprojekteihin erikoistuneen yhtiön kanssa kauppoja ennenkin. Redeve osti etelämpänä Kymijoen varressa sijaitsevan Myllykosken paperitehtaan alueen kiinteistöineen reilu vuosi sitten.

– Olemme kehittäneet aluetta ja hankkineet vuokralaisia herättääksemme kiinnostusta. Nyt olen hyvin tyytyväinen, että yhteistyö Redeve Oy:n kanssa sai jatkoa, kiinteistöjohtaja Samuli Eerolainen UPM:ltä sanoo.

UPM sulki Voikkaan paperitehtaan vuonna 2006. Tehdasalueelle on siitä lähtien etsitty jatkokäyttöä.

Lisää vuokralaisia

Myös Redeve on tyytyväinen yhteistyön jatkumisesta.

– Tämä kiinteistökokonaisuus on edellistä kehittyneemmässä vaiheessa. Vuokralaiskanta on Voikkaalla hyvä ja kiinteistöt hyväkuntoisia, joten tämä on meille paitsi kehitys- myös sijoituskohde, sanoo toimitusjohtaja Jari Lahtinen Redeve Oy:stä.

Alueelle on kuitenkin tarkoitus saada vielä lisää vuokralaisia.

– Tyhjääkin teollisuustilaa vanhoissa paperitehdasrakennuksissa vielä on. Lisäksi käyttämätöntä rakennusoikeutta on noin 100 000 kerrosneliötä raideyhteyden päässä. Sille on tarkoitus löytää tarvitsija, Lahtinen sanoo.

Redevellä on jo sopimus Rakennuttajatoimisto HTJ:n kanssa Voikkaan tehdasalueen perusparannus- ja uudishankkeiden rakennuttamis- ja valvontatehtävistä.

Kymin pääkonttorin kaikki tilat on tällä hetkellä vuokralla. Myös Kymin ammattikoululla on Lahtisen mukaan hyvät vuokralaiset ja toiminta jatkuu ennallaan, joskin tyhjää tilaa on jonkin verran. Voikkaan klubi puolestaan on tyhjillään.

Voikkaan entisen tehtaan tiiliverhoiltu julkisivu.
Voikkaan entisen paperitehtaan aluetta.Antro Valo / Yle
Griffin House eli entinen Kymin pääkonttori Kuusankoskella.
Griffin House eli entinen Kymin pääkonttori Kuusankoskella.Antro Valo /Yle
Kymin entinen ammattikoulu Kuusankoskella.
Kymin entinen ammattikoulu Kuusankoskella.Antro Valo /Yle