Herätys: Festivaalien turvatoimet poliisin syyniin, Intia tukehtuu saasteisiin, striimaus on tullut osaksi perhejuhlia

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
järjestyksenvalvoja konsertissa.
Poliisi aikoo tänä kesänä kiinnittää erityishuomiota esimerkiksi järjestyksenvalvojien määriin festivaaleilla.Toni Pitkänen / Yle

Festivaalien turvatoimet poliisin erityistarkkailuun

Poliisi aikoo tänä kesänä kiinnittää erityishuomiota festivaalien turvatoimiin. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi järjestyksenvalvojien määriin, turva-aitoihin ja alueiden eristämiseen. Festivaalikesä pärähtää tänään käyntiin Helsingissä järjestettävillä Maailma kylässä -festivaaleilla.

Intia tukehtuu hengiltä – Yle tapasi naisen, jonka pitäisi jättää saasteinen kotikaupunkinsa

Kolkatalainen Katha Karar, 18, lääkärin odotushuoneessa.
Kolkatalainen Katha Karar, 18, lääkärin odotushuoneessa.Jenny Matikainen / Yle

Intiassa ilmansaasteet tappavat joka päivä tuhansia ihmisiä. Arya Bose sairastui ilmansaasteista kolmivuotiaana ja 18-vuotiaan ja Katha Kararin pitäisi jättää kotinsa parantuakseen. Lääkäreiden mielestä päättäjien pitäisi ymmärtää, että nyt on hätä. Lue Jenny Matikaisen erikoisartikkeli Kolkatasta.

Striimaus on tullut osaksi perhejuhlia

Janne ja Hertta Erkkilä menivät naimisiin kotipihan omenapuun alla,
Janne Erkkilän häävideo

Nykytekniikka mahdollistaa sen, että lakkiaisiin, häihin tai syntymäpäiville on helppo osallistua etänä. Janne Erkkilän unelmana oli mennä naimisiin omenapuun alla, mutta pihamaalle mahtui vain lähisuku. Satapäinen vierasjoukko seurasi vihkimistä juhlapaikalla valkokankaalta. Lue ammattilainen vinkit kotijuhlien striimaukseen.

Sadealueita kulkee Suomen yli – poutaisinta Lapissa

Lauantain sääkartta.
Yle Sää

Tänään sateita tulee maan etelä- ja keskiosissa sekä paikoin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Iltapäivällä sää poutaantuu vähitellen lännestä alkaen sateiden painottuessa Itä-Suomeen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.