Edessä on sateinen ja kolea viikonloppu – Ylen meteorologin neuvo: "Tarkista sadetutka, jos aiot liikkua ulkona"

Lämpötila pysyy viikonlopun aikana etelässä 10–15 asteen välillä, Lapissa 5–10 asteessa 

sää
Sademäärä-grafiikka.
Viikonlopun aikana voi tulla sadetta yli 20 millimetriä.Joonas Koskela / Yle

Lähes koko maassa on luvassa pilvinen, sateinen ja viileä viikonloppu, sanoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Taivaalta tulee vettä ja ukkonenkin saattaa jyristä. Viikonlopun aikana sademäärä noussee yli 20 millimetriin.

– Tarkista sadetutka, jos aiot liikkua ulkona tänä viikonloppuna, Koskela neuvoo.

Tänään sataa koko maassa Länsi-Lappia lukuun ottamatta. Matalapaine liikkuu Etelä-Suomen yli ja voi tuoda paikoin jopa reippaampia sadekuuroja, ja niihin voi liittyä paikoin ukkosta. Maan keskivaiheilla sade on jatkuvampaa.

Illaksi sateet siirtyvät itään ja pohjoiseen. Lännessä ja rannikolla aurinko saattaa pilkahtaa.

Huomenna sunnuntaina saapuu uusi matalapaine sateineen. Aamusta lähtien on luvassa reipasta sadetta Länsi-Suomessa. Saderintama on päivän aikana pohjoisimmillaan suurinpiirtein Vaasa–Joensuu-linjalla. Lapissa tulee myös paikoin sadekuuroja.

Lämpötila pysyy viikonlopun aikana etelässä 10–15 asteen välillä, Lapissa 5–10 asteessa.

Ilmatieteen laitoksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan ruohikko- tai metsäpalovaroitus on viikonloppuna voimassa Lapissa, Varsinais-Suomessa sekä Ahvenanmaan saaristossa. Merialueilla varoitetaan kovasta tuulesta.

Sateet jatkuvat paikoin alkuviikolla

Alkuviikko jatkuu sateisena ja epävakaana, mutta lämpötila noussee hieman.

Maanantaina sade hieman hellittä ja lännessä voi olla jopa poutaista. Tiistaina on luvassa taas kuuroja ja keskiviikkona voi sateita tulla laajemminkin.

Alkuviikolla lämpötila voi nousta yli 15 asteen niillä alueilla, joissa pilvet väistyvät sen verran, että aurinko pääsee paistamaan.