1. yle.fi
  2. Uutiset

Onnellinen loppu etsinnöille: Yli kaksi viikkoa kateissa ollut retkeilijä löytyi elossa luonnonpuistosta Havaijilla

Rotkon pohjalta löytynyt nainen oli loukannut jalkansa. Hän sinnitteli hengissä syömällä kasveja ja marjoja.

Kadonneet retkeilijät
Amanda Eller
Helikopterilla liikkunut etsintäpartio löysi Amanda Ellerin rotkosta Mauin saarella. Javier Cantellops‎

Yhdysvalloissa yli kaksi viikkoa sitten kadonnut retkeilijänainen löytyi perjantaina elossa laajan etsintäoperaation päätteeksi Mauin saarella Havaijilla.

Amanda Eller löytyi loukkaantuneena Makawao Forest Reserve -luonnonsuojelualueelta. Eller kuljetettiin turvaan helikopterilla.

Fysioterapeuttina työskentelevä 35-vuotias Eller on kotoisin Haikun kaupungista Mauin saarelta. Hän katosi 8. toukokuuta. Naisen auto löytyi luonnonpuiston pysäköintialueelta. Hänen lompakkonsa ja puhelimensa olivat autossa.

Sadat vapaaehtoiset osallistuivat Ellerin etsintöihin. Häntä etsittiin myös sosiaalisen median kampanjan avulla. Ellerin läheiset olivat luvanneet 50 000 dollarin palkkion naisen löytymiseen johtavista tiedoista.

Perjantaina tapaus sai onnellisen lopun, kun helikopterilla liikkunut etsintäpartio havaitsi loukkaantuneen naisen vesiputouksien ympäröimästä rotkosta. Rahat etsintähelikopteria varten oli kerätty joukkorahoituksella.

Facebookiin perustetun Find Amanda (siirryt toiseen palveluun) -sivun mukaan Eller eksyi ja loukkasi itsensä patikoidessaan metsässä. Sivustolla julkaistussa kuvassa naisen jaloissa näkyy vammoja. Ellerin äidin mukaan hänen tyttärensä jalka oli murtunut.

Eller pysyi hengissä syömällä kasveja ja marjoja. Hän oli myös löytänyt puhdasta vettä. Ellerin kerrotaan laihtuneen seitsemän kiloa koettelemuksensa aikana.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi