Niksi autoilijoille: Intialainen nainen päällysti autonsa lehmänlannalla – "Viilentää ja auttaa ehkäisemään saasteita"

Naisen mukaan auton päällystäminen lannalla on ilmastoteko.

Intia
Lehmä kadulla liikenteen seassa.
Hinduille lehmä on pyhä eläin. Kuvituskuva Intiasta.Harish Tyagi / EPA

Intiassa kesälämpötilat voivat nousta yli 40 asteeseen, joten ihmiset kehittävät mielikuvituksekkaita tapoja torjua kuumuutta.

Ahmedabadilainen nainen Sejal Shah on keksinyt erikoisen konstin, joka hänen mukaansa viilentää autoa tehokkaasti helteillä.

Shah päällysti Toyotansa lehmänlannalla. Kuvat kakkamobiilista alkoivat levitä nopeasti sosiaalisessa mediassa, kertoo The Indian Express -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Viraaleista kuvista kiinnostui myös intialainen uutistoimisto ANI, joka etsi Shahin kertomaan niksistään.

Shah kertoi ANI:lle, että hän kytkee auton ilmastoinnin pois ajon aikana, koska lantapäällyste pitää auton viileänä. Lisäksi hänen mukaansa sontakerros auttaa ehkäisemään saasteita.

Hän perusteli väitetään sillä, että auton ilmastoinnin käyttäminen lisää päästöjä, jotka aiheuttavat ilmaston lämpenemistä.

– Sain tämän idean, koska minulla oli tapana laittaa lehmänlantaa kotini lattiaan ja seiniin. Se pitää talon viileänä, joten päätin päällystää sillä autoni.

The Indian Expressin mukaan Intian maaseudulla on yleinen perinne levittää lehmänlantaa rakennusten lattioille sekä seinille ja antaa sen kuivaa. Ihmiset uskovat, että lantakerros pitää rakennuksen lämpimänä talvella ja viileänä kesällä.

Lisäksi lantaa pidetään luonnollisena puhdistusaineena ja moskiittojen karkottimena.