Hyppää sisältöön

Suomalaiset halajavat nyt mörköä – Mörkömukit myytiin loppuun Iittalan verkkokaupassa, liikkeistä hittimukia saattaa vielä saada

Mörköaiheisten muumimukien kysyntä on ollut tänään valtaisaa kollektiivisen kiekkokiiman takia.

Kuva: Fiskars Group

Twitter on täyttynyt tänä aamuna mörkömukeista Leijona-kapteeni Marko "Mörkö" Anttilan urotekojen kunniaksi. Anttila teki kaksi maalia, kun Suomi löi MM-finaalissa Kanadan. Pitkänhuiskea hyökkääjä tunnetaan mörkönä.

Mörkö on myös Tove Janssonin muumien fiktiivinen hahmo, joka jäädyttää vahingossa kaiken, mihin koskee. Mörön tiedetään pelottaneen etenkin pieniä lapsia hyytävällä kylmyydellään ja uhkaavalla olemuksellaan.

Kun suomalaiset heräsivät maanantaina uuteen aamun jääkiekon maailmanmestareina, monissa kodeissa juotiin aamukahveja mörkömukeista Lempäälän jätin eli Mörkö-Markon inspiroimana. Mörkömukit kuuluvat Arabian muumimukien sarjaan.

Verkkokaupassa tilapäisesti loppu

Myyntijohtaja Anna-Stiina Manninen Iittalan ja Arabian omistavasta Fiskarsista kertoi maanantai-aamuna, että mörkömuki on ollut Iittalan verkkokaupan myydyin tuote sunnuntain MM-finaalin jälkeen. Hän arvioi, että mukit tulevat maanantain aikana loppumaan.

Ja niin myös kävi. Maanantaina iltapäivällä kello kahden jälkeen Iittalan viestinnästä kerrottiin, että mörkömuki on tilapäisesti loppuumyyty sekä Iittalan verkkokaupasta (siirryt toiseen palveluun) että keskusvarastolta.

Mirka Paasikangas Iittalan viestinnästä kertoo, että joistakin kivijalkamyymälöistä mörkömukeja saattaa kuitenkin vielä saada.

– Iittalan myymälöissä on otettu ennakkovaraus käyttöön, jotta kaikki jääkiekkofanit saavat mahdollisuuden ostaa suosikkipelaajansa nimikkomukin mahdollisimman pian, Paasikangas lupaa.

"Mukit on myyty käsistä"

Iittala Arabia Store Esplanadista kerrotaan, että mörkömukit ovat menneet päivän aikana kuumille kiville jääkiekkomenestyksen takia.

– Aamusta alkaen on ollut kova kysyntä ja mukit on myyty käsistä. Ne loppuivat jo kertaalleen meiltä, mutta saimme juuri pienen lisäerän. Nämäkin myydään luultavasti hetkessä loppuun, myymäläpäällikkö Hanna Kuustonen kertoo.

Hänen mukaansa tiedusteluja mörkömukeista on tullut yksityishenkilöiltä ja ketjun muista liikkeistä. Tästä voi päätellä sen, että mukit ovat jo monin paikoin loppuunmyyty.

Arabian tuotevalikoimasta löytyy mörköaiheinen muki ja kulho, yksi kutakin.

Voit keskustella artikkelista klo 22.00 saakka. Juttuun päivitetty tietoja mörkömukien menekistä.

Lue lisää:

Hyllyt tyhjinä – Mörkö-mukit loppuivat Lappeenrannasta ja Imatralta

Mörköjen mörkö! Leijonien MM-kulta sekoitti somen – lähetä meille parhaat meemit

Some repesi! Näin Leijonien MM-kultaa hehkutetaan meillä ja maailmalla – seuraa mestaruushumua hetki hetkeltä

Leijonat teki sen – Suomi on kolmatta kertaa jääkiekon maailmanmestari!