Helsingin Vartiokylän ala-asteen oppilaiden vanhemmat ovat kiukustuneet koulun homeongelmista

Kaupunki esittää kahden evakkotilan mallia, mutta vanhemmat toivovat terveitä tiloja lähempää.

Vartiokylä
Läheltä
Yle

Helsingissä Vartiokylän ala-asteen oppilaiden vanhemmat ovat hermostuneet homekoulun ongelmiin. Vartiokylän ala-aste on homeessa eikä rakennusta voi käyttää opetukseen ensi syksynä.

Kaupunki on esittänyt, että Vartiokylän oppilaat menisivät ensi syksynä aluksi puoleksi vuodeksi evakkoon Malmille Stadin ammattiopiston entisiin tiloihin. Vartiokylästä kuljetettaisiin jokainen koulupäivä noin 470 oppilasta bussilla Malmille evakkotiloihin.

Vartiokylän ala-asteen johtokunnan oppilaiden vanhempien edustaja Jenni Sarolahden mukaan kaupunki on itse todennut, etteivät Malmin tilat ole kunnossa.

– Olemme Vartiokylän ala-asteella kärsineet näistä homeongelmista jo pian 19 vuotta. Ei ihan hirvittävän hyvää kuvaa anna kaupungin toiminnasta.

Kaupungin esityksen mukaan Vartiokylän oppilaiden evakko Malmiin kestäisi puoli vuotta. Tämän jälkeen oppilaat siirtyisivät useammaksi vuodeksi evakkoon Kontulan ala-asteen pihassa oleviin parakkeihin.

Sarolahti kertoo vanhempien yrittävän vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon ja virkamiehiin, että tilanne katsottaisiin vielä uudestaan ja löydettäisiin terveemmät tilat vähän lähempää.

– Tällä hetkellä tämä ehdotus, joka on pöydällä, on suoraan sanottuna vanhempia pöyristyttävä, Sarolahti kommentoi.