Poliisi tutkii Sastamalan kuolonkolarin syytä: Kaksi lasta ja yksi aikuinen kuolivat, kun henkilöauto ajautui ajoneuvoyhdistelmän kaistalle

Poliisin mukaan näkyvyys tai sää eivät vaikuttaneet onnettomuuteen.

liikenneonnettomuudet
Sastamalantie kuvattuna Pyhän Marian kirkon kohdalla Sastamalassa.
Kaksi lasta ja henkilöauton kuljettaja kuolivat liikenneonnettomuudessa Sastamalantiellä lauantaina kello 20 jälkeen.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Poliisi jatkaa Sastamalassa Sastamalantiellä lauantai-iltana tapahtuneen henkilöauton ja täysperävaunullisen ajoneuvoyhdistelmän kolarin tutkintaa.

Onnettomuudessa saivat surmansa pirkanmaalaiset henkilöauton kuski ja ajoneuvossa olleet kaksi lasta. Tutkinnassa on tähän mennessä käynyt ilmi, että Häijään suunnasta ajanut henkilöauto ajautui Sastamalan keskustan suunnasta tulleen ajoneuvoyhdistelmän kaistalle.

– Törmäys oli niin raju, että henkilöautossa olleiden puolesta ei olisi ollut mitään tehtävissä, tutkinnanjohtaja Pauli Pitkäkoski Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Myös ajoneuvoyhdistelmä jouduttiin hinaamaan paikalta, mutta sen kuljettaja ei loukkaanut törmäyksessä vakavasti. Poliisi ei vielä tarkkaan tiedä, miksi tai miten henkilöauto lähti ajautumaan vastaantulevien kaistalle.

– Tiellä on ollut muutakin liikennettä, joten jatkamme tutkintaa kuulusteluilla. Toki haluamme kuulla myös ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa. Ajoneuvoyhdistelmä oli pysäytetty keskelle omaa kaistaansa, eli se oli varmasti siellä, missä pitikin, Pitkäkoski kertoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan kello 20 jälkeen lauantaina tapahtunut onnettomuus ei johtunut ainakaan huonosta säästä tai näkyvyysongelmista.