Suomen kultajoukkueessa kolme entistä hokkilaista: "Kyllä sen näki jo silloin, että Manninen on pelimies"

Kajaanin Hokin konkarikiekkoilija Jarkko Heikkinen muistaa samasta kaukalosta erityisesti MM-kultaa voittaneen Sakari Mannisen.

jääkiekko
TOP Suomi juhlii
Suomi kaatoi MM-finaalissa Kanadan maalein 3–1.Peter Shatz / AOP

Suomen kultajoukkueessa pelasi kolme entistä Hokki-pelaajaa: Sakari Manninen, Niko Mikkola ja Atte Ohtamaa. Manninen edusti Hokkia kausina 2012–2013 ja 2014–2015, Mikkola 2014–2015 ja Ohtamaa 2007–2008.

Mannisen, Mikkolan ja Ohtamaan kanssa samaan aikaan Mestistä Kajaanin Hokissa pelannut Jarkko Heikkinen katsoi sunnuntai-illan jännittävää ottelua nautiskellen. Suomi kaatoi MM-finaalissa Kanadan maalein 3–1.

– On hienoa, että olen saanut pelata heidän kanssaan ja nähdä, miten he ovat menneet siitä vielä eteenpäin, Heikkinen sanoo.

Parhaiten Heikkinen muistaa samasta kaukalosta Mannisen.

– Manninen on kehittynyt valtavasti pelaajana, mutta pelityyli on edelleen hyvin samanlainen kuin Mestis-aikana. Pienestä koostaan huolimatta hän oli erittäin rohkea pelaaja, joka uskalsi mennä tilanteisiin.

– Kyllä sen näki jo silloin Mestiksessä, että Manninen on pelimies, josta voi tulla jotain. Hän on pärjännyt hyvin KHL:ssä ja nyt maajoukkueessa, Heikkinen jatkaa.

Suomen MM-joukkueessa oli mukana 18 ensikertalaista, kun päävastustajien joukkueet olivat täynnä NHL-tähtiä. Tämä oli Heikkisen mielestä erityisen hienoa, ja voi kannustaa taas lisää nuoria jääkiekon pariin.

– Jokainen pelaaja kehittyy omaan tahtiinsa. Kaikki eivät ole Kaapo Kakkoja, eikä siitä ole monta vuotta, kun Oula Palve pelasi Mestistä ja teki nyt NHL-sopimuksen. Siinä mielessä joukkue on loistava esimerkki myös siitä, että pitää olla aikaa jaksaa tehdä sitä hommaa, Heikkinen sanoo.

_Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)
_

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!