1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Ylen toimittaja kävi Isis-leirillä, mestarivalmentajan salaisuus ja haaveena opinnot ulkomailla

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
ISIS-leiriltä Syyriassa suomalaisnaisia.
Yle vieraili ensimmäisenä suomalaismediana al-Holin Isis-leirillä Syyriassa. Leirin suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä. Yle

Millaiset ovat olot Isis-leirillä Syyriassa? Mikä on Suomen kansalaisten tilanne? Paikalla käynyt Ylen toimittaja Antti Kuronen vastasi yleisön kysymyksiin

Ylen Antti Kuronen pääsi ensimmäisenä suomalaisena toimittajana käymään Syyriassa Al-Holin leirillä. Isis-leirin suomalaisnaiset haaveilevat paluusta, mutta Eurooppa ei halua terrorismin tielle lähteneitä.

Linda Tervaniemi
Eeva Kuivas / Yle

Linda Tervaniemi, 20, pääsi huippuyliopistoon – muuttaa Rovaniemeltä 26 miljoonan asukkaan kaupunkiin: "Apua, enkö pääse juoksemaan metsään"

Ensi syksynä 20-vuotias rovaniemeläisnainen muuttaa Kiinaan. Shanghain yliopiston lukuvuosimaksu on reilut 50 000 dollaria, mutta aina ulkomailla opiskelu ei vaadi paksua lompakkoa.

Jukka Jalonen
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Leijonakuninkaan satumainen menestys tiivistyy neljään sanaan – Jukka Jalonen saa pelaajat tuntemaan, että heistä välitetään: "Voisin uhrata toisen jalkani hänen puolestaan"

Luottamus, yhteistyö, arvostus ja ihmisyys. Niiden ansiosta Suomi on voittanut kolme maailmanmestaruutta Jukka Jalosen valmennuksessa.

kansikuva professori Martti Nissisen kirjasta
Pyhät tekstit ovat alati muutoksessa. Suomessa on niiden tutkimuksen huippuyksikkö.Markku Sandell / Yle

Osa Raamatusta on käännösvirheitä ja kulttuurisia tulkintoja – "Pyhän tekstin muuttuminen on välttämätöntä, koska sen täytyy olla relevanttia omalle ajalleen"

Helsingin yliopistossa on maailman johtava Vanhan testamentin tutkimuksen huippuyksikkö. Sen vetäjä, professori Martti Nissinen sanoo, ettei koskaan ole ollut yhtä ainoaa Raamatun tekstiä, vaan liikkeellä on ollut useampia erilaisia käsikirjoituksia. Pyhätkin tekstit elävät koko ajan, hän korostaa.

Jani Kaaro
Nella Nuora / Yle

Jani Kaaron kolumni: Nöyryytyksen tunne on miltei pahinta mitä on

Nöyryytetyksi tulemisen tunne kulkee pitkin maata kuin halla. Se on primitiivinen, sietämätön tunne. Sen vahinko keskustelukulttuurillemme ja yhtenäisyyden kokemuksellemme on ollut valtava. Entä jos voisimme elää vailla nöyryytyksen pelkoa, pohtii Jani Kaaro.

Lue seuraavaksi