Hyppää sisältöön

Hurjista tempuistaan tunnettu stunt-näyttelijä Antti Pendikainen menehtyi offroad-moottoripyörien kisassa Vesivehmaalla

Pendikainen törmäsi puuhun ja kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin ensiavusta huolimatta.

Stunt-hyppääjä Antti Pendikainen arkistokuvassa. Kuva: Yle

Nilsiäläinen stunt-hyppääjä Antti Pendikainen menehtyi sunnuntaina offroad-moottoripyöräkilpailussa Asikkalan Vesivehmaalla.

Asian vahvisti Ylelle Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist. Liitto kertoo asiasta myös nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Tiedotteen mukaan Pendikainen törmäsi puuhun. Hän kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin ensiavusta huolimatta.

Euroopan cupin osakilpailu jouduttiin keskeyttämään onnettomuuden takia. Kisajärjestäjät perustivat tutkintalautakunnan, jonka selvitysten mukaan onnettomuus sattui normaalissa kilpailutilanteessa.

Pendikainen tunnetaan hurjapäisistä stunt-tempuistaan, joita hän on tehnyt ympäri maailmaa. Yksi hänen mieleenpainuvimmista tempuistaan on kesältä 2015, jolloin hän hyppäsi kuumailmapallosta ilman laskuvarjoa.

Juttua korjattu 28.5. kello 9.53: Teknisen ongelman vuoksi artikkelin kirjoitusasu oli muuttunut tiistai-aamuna kauttaaltaan alkuperäisestä julkaistusta versiosta ja tekstin joukkoon oli ilmestynyt siihen kuulumattomia sanoja. Pahoittelemme.