Hyppää sisältöön

Kultajuhliin vaikka kainalosauvoissa – polvensa loukannut Eetu Luostarinen saa mitalinsa vasta tänään: "Odotan illalta paljon hauskanpitoa"

Kuopiolainen kultaleijona Eetu Luostarinen lähtee riemumielin maailmanmestareiden kultajuhliin.

Eetu Luostarinen jännitti finaalipeliä kotimaisemissaan. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

KalPan keskushyökkääjän Eetu Luostarisen pelitaival katkesi jo alkusarjan otteluissa polvivammaan. Miehen tie vei kotisohvalle television ääreen, jossa hän jännitti loppuottelua kuten kuka tahansa jääkiekon ystävä.

– Minulta jäi pelit ikävästi kesken, mutta silti nyt on tosi huikea fiilis. Sohvaltakin katsottuna oli huikea ilta, kun jätkät pystyi mestaruuden hoitamaan. Eniten jännitti viimeiset viisi minuuttia.

Eetu Luostarisen mielestä MM-joukkueen menestyksen salaisuus ja kasvaminen maailmanmestareiksi johtuu joukkuehengestä.

– Kaikki teki hommia toisilleen ja toisten eteen. Pitkään oltiin leirityksessä samojen äijien kanssa ja saatiin jo siellä hyvä henki päälle.

Eetu Luostarisen mukaan tiimihengen löytymiseen vaikutti myös se, että kaikki uskalsivat heittäytyä ja pystyivät sopeutumaan toisiinsa Jukka Jalosen valmennuksessa.

– Kunnioitetaan toista ja jokainen saa olla oma itsensä. Se on myös ollut iso osa tätä.

Vaikka Eetu Luostarisen pelit jäivät MM-kisoissa kesken, pitää hän silti matkaa onnistuneena.

– Sain paljon uusia kokemuksia ja osviittaa siitä, että pystyy pelaamaan "änäristä" [NHL:stä] tulevia kärkiäijiä vastaan.

Kuopiolaisella Eetu Luostarisella ei ole vielä mitalia kaulassa, toisin kuin joukkuetovereillaan. Sen hän saa tänä iltana Helsingissä järjestettävissä leijonien kultajuhlissa, jota voi seurata suorana Ylen nettisivuilla ja Radio Suomen taajuudella.

– Odotan illalta paljon hauskanpitoa ja mitalin saan sitten siellä, on tosi hyvät fiilikset.

Eetu Luostarisen mukaan loukkaantuneelle polvelle kuuluu hyvää ja sekin tulee kuntoon.

Lue lisää:

.
.