1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin MM-huuma näkyy Helsingissä: Kansanjuhla Kaisaniemen puistossa, kirkonkellot soivat Leijonien kunniaksi ja poliisisaattue kultajoukkueelle

Helsingissä Kaisaniemen puistossa järjestettävä kansanjuhla alkaa kello 18.00.

kansanjuhlat
Suomalaiset valuvat Aleksanterinkatua pitkin kohti toria juhlimaan Suomen mestaruutta.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Helsingissä Kaisaniemen puistossa järjestetään tänä iltana kansanjuhla Suomen jääkiekon MM-kultamitalin kunniaksi.

Kansanjuhla alkaa kello 18.00. Leijona-joukkue saapuu paikalle arviolta kello 19.00–19.30 välisenä aikana.

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että lavalla nähdään myös muita MM-mitaleita tällä kaudella voittaneiden joukkueiden jäseniä. Lavalla nähdään siis pelaajia myös Nuorista Leijonista, Tyttöleijonista ja Naisleijonista.

Mukana juhlassa on myös nimekkäitä artisteja kuten Paula Vesala, Samuli Edelman, Teflon Brothers ja JVG.

Helsingissä on valmistauduttu juhlahumuun monin tavoin.

Helsingin Poliisi arvioi tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että kansanjuhla Kaisaniemen puistossa ruuhkauttaa liikenteen Helsingin keskustassa. Poliisi arvioi, että eniten vaikutuksia on Pitkänsillan eteläpuolella ja Rautatientorin itäpuolella.

Tiedotteessa kerrotaan, että jääkiekkojoukkueen linja-autolle on järjestetty poliisisaattue. Poliisi ohjaa tarvittaessa liikennettä linja-auton kulkureitillä.

Poliisi kehottaakin välttämään yksityisautoilua tänä iltana Helsingin keskustassa ja käyttämään sen sijaan julkista liikennettä.

Poikkeuksia joukkoliikenteeseen

HSL varoittaa (siirryt toiseen palveluun) myöhästymisistä ja poikkeuksista joukkoliikenteessä MM-kultajuhlien vuoksi.

Raitioliikenteessä poikkeuksia on odotettavissa kaikilla keskustassa liikennöivillä linjoilla, ja bussiliikenteessä erityisesti Rautatientorilla liikennöivillä linjoilla.

HSL muistuttaakin, että liikkumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa.

Lähijunaliikenteessä ajetaan normaalit junavuorot, mutta junat ovat normaalia pidempiä. Busseilla ajetaan normaali maanantain liikenne eikä yöliikenteeseen ole lisätty vuoroja.

Metro liikennöi normaaleina liikennöintiaikoina, mutta tihennetyin vuorovälein klo 20.00–23.00.

Juhlaa voi seurata myös Rautatientorilla

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala kertoo Twitterissä, että kansanjuhlaa voi seurata myös jättiscreeniltä Rautatientorilla.

Myös Helsingin seurakuntayhtymä kertoi tänään osallistuvansa Leijonien juhlahuumaan. Helsingin seurakuntien kirkkoherrat päättivät soittaa kelloja Helsingin kirkoissa Leijonien koneen laskeutuessa Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Alun perin soittoajaksi oli ilmoitettu kello 14.30, mutta lennon myöhästymisen vuoksi kellot soivat vasta noin kello 16.05.

Lue seuraavaksi