Sotkamolaismies auttoi kenialaisperhettä lahjoittamalla kaksi aasia

Nairobilainen Fredrick Otieno sai maanantaina suuren helpotuksen, kun perheeseen tuli kaksi uutta aasia.

hyväntekeväisyys
Mies seisoo lahjoituksena saamansa aasin vieressä.
Fredrick Otieno sai maanantaina kaksi aasia, jotka ovat perheen elannolle tärkeitä.Liselott Lindström / Yle

Parin viime vuoden aikana aasien varastamisesta on tullut Keniassa todellinen ongelma. Syynä on kiinalaisten innostus aasien nahasta valmistettavaa liivatteeseen, ejiaoon. Sitä käytetään veteen tai alkoholiin liuotettua anemian, unettomuuden ja verenvuodon hoitamiseen.

Keväällä Ylellä esitettiin ohjelma aasien kaltoin kohtelusta. Aasinsa menettänyt nairobilainen Fredrick Otienon kertoi, kuinka hänen eläimensä oli varastettu ja tapettu. Eläimet antoivat Otienon perheelle elannon. Ohjelman näki myös sotkamolainen eläkeläinen Matti Korhonen.

Korhonen järkyttyi kuullessaan, että jutussa haastatellun miehen lasten opiskelut olivat tilanteen vuoksi vaarassa. Sotkamossa Korhonen selvitti, että uuden aasin hinta on noin 200 euroa. Hän päätti lahjoittaa tarvittavat varat aasinsa menettäneelle Otienolle.

Ylen Afrikan avustajan Liselott Lindströmin oli maanantaina todistamassa, kun sotkamolaismiehen hyväntekeväisyysaasit luovutettiin.

– Toisen aasin myyjä on kävellyt tänne melkein koko päivän eläimen kanssa. Uudet aasit ovat hieman säikkyjä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!