Škoda Transtech aloitti yt-neuvottelut Otanmäen tehtaallaan

Toimenpiteiden ja työn vähenemisen on arvioitu koskevan enintään 200 työntekijää.

Transtech
Transtechin työtekijä hitsaa ratikkavaunua
Lomautukset ja osa-aikaistamiset koskevat myös tehtaan palveluksessa olevaa vuokratyövoimaa.Sini Salmirinne / Yle

Kiskokalustovalmistaja Skoda Transtech on aloittanut tänään maanantaina yhteistoimintaneuvottelut Otanmäen tehtaallaan Kajaanissa.

Yhtiön toimitusjohtaja Lasse Orre kertoi jo viime viikolla, että yrityksellä tulee olemaan vuoden sisällä tuotannossa hiljaisempia kausia, koska nykyiset projektit päättyvät ja uudet alkavat.

Tuotannon työntekijätarve tulee laskemaan asteittain syksystä 2019 kevääseen 2020 saakka.

– Meillä on käynnistymässä neljä uutta projektia melkein yhtä aikaa, mutta projektien lopetus ja uusien aloitus eivät mene ihan päittään. Sen takia olemme joutuneet tähän tilanteeseen tilapäisesti, Orre sanoo.

Orren mukaan neuvottelut voivat johtaa lomautuksiin tai osa-aikaistamisiin, ei irtisanomisiin. Ne koskevat myös tehtaan palveluksessa olevaa vuokratyövoimaa. Toimepiteiden on arvioitu koskevan enintään 200 työntekijää.

– Meillä on ollut historian saatossa myös pitkiä lomautuksia, koska tämä on projektibisnestä. Työntekijät ovat tavallaan siihen myös tottuneet.

– On ikävää, että joudumme tekemään näin, koska samaan aikaan meillä on tilanne, että kesän 2020 jälkeen tulemme tarvitsemaan huikean määrän uusia ihmisiä uusiin projekteihin, Orre jatkaa.

Uudet projektit sisältävät Raide-Jokerin vaunujen tuotannon, VR:n uudet ravintolavaunut sekä Tampereen ja saksalaisen Mannheimin kaupungin raitiovaunut. Tuotantosopimuksia yhtiöllä on vuoteen 2026 asti ja optioita jopa vuoteen 2030 saakka.

Korjattu 28.5.2019 klo 15:22: Transtech valmistaa pikaraitiolinja Raide-Jokerin vaunut eikä junia kuten tekstissä luki aikaisemmin.