Hyppää sisältöön

Kokkolan Morsiussaaren pitkä tonttikiista päätökseen: myyntihinta pysyy 65 eurossa, vuokrasopimuksiin suurimmat viilaukset

Suurimmat muutokset Kokkolan valtuusto teki tonttien vuokrasopimuksiin.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Vuosia jatkunut vääntö kokkolalaisen huvila-alueen tonttien hinnoista saatiin lopulta maaliin maanantaina.

Päätös Morsiussaaren tonttihinnoista ja tonttien vuokraamisesta ei edelleenkään syntynyt helposti, siihen tarvittiin kaupunginvaltuustossa viisi äänestystä.

Lopulta valtuusto päätti, että alueen tonttien myyntihinnaksi tulee 65 euroa neliötä aina 1 200 neliöön saakka. Sen ylittävän alueen hinta on 2 euroa neliöltä. Tonttien lähtöarvoon vaikuttavat muun muassa ilmansuunta ja näkymä. Asukkaat ovat pitäneet hintaa liian kovana.

Eniten keskustelua valtuustossa aiheuttivat tonttien vuokrasopimusten ehdot. Suurimman muutoksen valtuusto tekikin vuokrasopimusten ehtoihin. Siinä valtuutetut poikkesivat hallituksen esityksestä. Jatkossa vuokrasopimukset ovat siis vapaasti siirrettävissä.

Nykyiset vuokralaiset voivat jatkossakin vuokrata tontit huvilakäyttöön kymmeneksi vuodeksi.

Valtuusto päätti, että vuokran suuruus on 5 prosenttia tontin myyntihinnasta. Vuokran suuruutta ja tonttien myyntihintaa tarkistetaan vuosittain.

Kokkola muutti vuonna 2017 perinteisen huvila-alueen pientaloalueeksi.

Morsiussaari on Vanhansatamanlahden suurin saari. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kokkolan keskustasta ja on aiemmin ollut yleiskaavassa loma-asuntoaluetta.

LUE MYÖS:

.
.