Lohenkalastuskausi alkoi Perämerellä – säännösten noudattamista valvotaan maalla, merellä ja ilmassa

Valvova viranomainen ELY-keskus tekee yhteistyötä myös ruotsalaisten kanssa, sillä Ruotsin lohta kaupataan Suomen puolellakin.

Simo
Lohirysä meressä, kalastajat veneessä
Lohen kalastus merellä on sallittua kauden alkuvaiheessa ykkösryhmän ammattikalastajille, mutta vain yhdellä rysällä. Valvonnasta vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa.Antti Ullakko / Yle

ELY-keskus ja Rajavartiolaitos ovat aloittaneet lohenkalastuksen valvonnan Perämerellä.

Pohjoisessa valvontaan on palkattu kaksi päätoimista valvojaa, jotka keskittyvät etupäässä maissa tapahtuviin tarkastuksiin satamissa ja kalakaupoissa. Valvontaa tehdään myös yhteistyössä Rajavartiolaitoksen kanssa esimerkiksi lentokoneesta ja venekalustolla.

Kalastusmestari Lars Sundqvist merivalvonnasta vastaavasta Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta kertoo, että valvontaa tehdään myös yhteistyössä ruotsalaisten viranomaisten kanssa. Perämeren alueella Ruotsin puolelta pyydettyä lohta päätyy runsaasti myyntin myös Suomen puolen kauppoihin.

Lohenkalastuskausi Perämerellä on alkanut päätoimisten eli ykkösryhmän ammattikalastajien osalta. Aluksi pyytää saa vain yhdellä rysällä ja korkeintaan neljänneksen kalastajakohtaisesta kiintiöstä.

Lisää tuoreimpia uutisia Meri-Lapista kätevästi mobiilissa. Lataa Ylen Uutisvahti: http://link.yle.fi/BlB (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Kapinahenki kytee Perämeren ammattikalastajien joukossa – "Meitä on kyykytetty jo tarpeeksi"

Tehostettu kalastusvalvonta Itämerellä vähentänyt laitonta lohenkalastusta

Pohjoisen kalastajilla olisi nyt lupa lohenpyyntiin mutta Perämerellä on vielä puoli metriä jäätä