EU-vaalien äänestysaktiivisuus vaihteli suuresti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Helsingissä vilkkaimmin äänestettiin Etu-Töölössä, missä uurnilla kävi äänioikeutetuista lähes 74 prosenttia. Espoossa vilkkain alue oli Westend ja Vantaalla Hämevaara.

äänestäminen
Henkilö laittaa äänestyslippua vaaliuurnaan.
Pekka Tynell / Yle

EU-vaalien äänestysaktiivisuus vaihteli suuresti pääkaupunkiseudun väkirikkaimpien kaupunkien eri alueiden välillä.

Helsingissä äänestettiin vilkkaimmin Etu-Töölössä, missä uurnilla kävi äänioikeutetuista lähes 74 prosenttia. Muita yli 70 prosentin äänestysalueita pääkaupungissa olivat muun muassa Taka-Töölö, Tammisalo, Munkkiniemi ja Paloheinä.

Vähiten EU-vaalit kiinnostivat Helsingin kaupunginosista Kontulassa, missä äänesti vain vajaat 33 prosenttia. Alle 35 prosentin jäätiin myös Vesalassa, Jakomäessä ja Ylä-Malmilla.

Helsingin äänestysprosentti oli 51,4.

Espoossa aktiivisimmin uurnilla käytiin Westendissä, missä äänensä antoi vaaleissa 70 prosenttia äänioikeutetuista. Myös Olarissa ja Laajalahdessa äänestysprosentti kohosi muita kaupunginosia selvästi korkeammaksi.

Laiskimmin äänestämässä käytiin Espoon keskuksen kulmilla Kirstinmäessä. Siellä äänesti vain 34 prosenttia.

Espoon äänestysprosentti oli noin 52 prosenttia.

Vantaalla ahkerimmin äänestämässä käytiin Hämevaarassa, Ylästössä ja Hiekkaharjussa. Hämevaaran äänestysprosentti oli Vantaan korkein, 56 prosenttia.

Vähiten vaaleihin osallistuttiin Koivukylässä Rastimäen äänestysalueella, missä vain 31 prosenttia äänesti. Reiluun 30 prosenttiin jäätiin Vantaalla myös Asolassa, Mikkolassa ja Nissaksessa.

Vantaan äänestysprosentti oli kolmesta pääkaupunkiseudun suurimmasta kaupungista selvästi alhaisin, vain 40 prosenttia.