LiigaPloki kalastanut isolla haavilla kevään siirtomarkkinoilla – "Ensimmäinen kysymys kotimaisilla pelaajilla on, että kuka valmentaa"

Pihtiputaan LiigaPlokin ensi kauden joukkueeseen on kiinnitetty muun muassa neljä ulkomaista pelaaja, kaksi maajoukkuetason kotimaista pelaajaa ja tukku nuoria lupauksia.

lentopallo
LiigaPlokin Hillay Hurley iskee ja HPK:n Michaela Madsen torjuu.
LiigaPlokin joukkue uusiutuu tulevaksi kaudeksi.Ari Lahti / Yle

Naisten lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Pihtiputaan LiigaPloki on ollut aktiivinen kevään siirtomarkkinoilla.

Sen jälkeen kun valmentajaksi kiinnitettiin huhtikuun lopulla italialaisvalmentaja Alessandro Lodi, on pelaajavirta Pihtiputaalle kiihtynyt. Joukossa on muun muassa neljä ulkomaista pelaaja, kaksi maajoukkuetason kotimaista pelaajaa ja tukku nuoria lupauksia.

– Joka kausi meillä on tietysti ollut tavoitteena, että saadaan kilpailukykyinen porukka kasaan, mutta tällä kaudella se joukkueen kasaaminen on ollut aika tavalla helpompaa, toteaa pelaajasopimuksista vastaava manageri Arto Ihalainen.

Rahaa Pihtiputaalla ei ole viime kautta enemmän, sen uuden valmentajan mukanaan tuoma vetovoima pelaajien keskuudessa on lisääntynyt.

– Kyllä se täytyy sanoa, että sillä on ollut täysin ratkaiseva rooli. Ensimmäinen kysymys kotimaisilla pelaajilla on, että kuka valmentaa. Tässä kohti hänellä on näyttöjä, kun hän on käynyt kuortaneella vetämässä muutamia harjoitusjaksoja siellä harjoituskeskuksessa ja on ollut Suomen maajoukkueen mukana. Hänellä on hyvä kaiku pelaajien korvissa, se on aivan eri maailma kuin koskaan ennen, kertoo Arto Ihalainen.

Reilun 4000 asukkaan Pihtipudas pohjoisessa Keski-Suomessa ei ole virikkeineen sykkivä metropoli, mutta Ihalainen näkee sen myös yhtenä vetovoimatekijänä.

– Suuri tekijä on se, millä motiiveilla pelaaja lähtee pelaamaan. Jos hän haluaa kehittyä pelaajana ja valita sellaisen ympäristön missä voi keskittyä pelkästään lentopalloon, niin tämähän on paras paikka, niin hullulta kuin se kuulostaakin, pohtii Ihalainen.