Hyppää sisältöön

Oulun soramonttumurha etenee syyteharkintaan – murhan motiivina huumausaineet?

Murhan epäillään tapahtuneen viime vuoden lokakuussa. Ruumis löydettiin tänä keväänä.

Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Oulun soramonttumurhan esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan.

Poliisi kertoi viime joulukuussa tutkivansa murhaa, jonka epäillään tapahtuneen 7.10.2018 Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Rikoksen uhrin löytämiseksi käynnistettiin laajat etsinnät syksyllä ja niitä jatkettiin talven aikana, mutta uhria ei löydetty. Poliisi kertoi löytäneensä henkirikoksen uhrin Oulun Alakylästä tiistaina 7.5.2019.

Esitutkinnan aikana poliisi kuulusteli useita henkilöitä. Tällä hetkellä kolme henkilöä on vangittuna. Aikaisemmin vangittuna oli neljä henkilöä, mutta yksi heistä vapautettiin jo aikaisemmin. Miestä epäiltiin avunannosta murhaan, mutta esitutkinnan perusteella hänellä ei ole osallisuutta henkirikokseen.

Epäillyt ovat kiistäneet esitutkinnassa tahallisen henkirikoksen. Kaksi heistä on kertonut siirtäneensä ja kätkeneensä ruumiin maastoon Oulun pohjoispuolelle teon jälkeen.

Murhan motiivin epäillään osittain liittyvän huumausaineisiin.

Juttua korjattu 28.5.2019 kello 15.07: alaotsikossa luki aikaisemmin virheellisesti, että murhan epäillään tapahtuneen viime vuoden marraskuussa, vaikka sen epäillään tapahtuneen viime vuoden lokakuussa.

Lue myös: