Valittiin Pelkosenniemen kunnanjohtajaksi, jääkin Kittilään – Aarne Mäkelä jatkaa sivistysjohtajana

Mäkelä valittiin Pelkosenniemen kunnanjohtajaksi mutta irtisanoutui virasta ennen kuin aloitti työt Pelkosenniemellä.

Kittilä
Aarne Mäkelä
Aarne Mäkelä haluttiin sekä Pelkosenniemelle että Kittilään töihin.Aarne Mäkelä

Kittilän sivistystoimenjohtajan viransijaiseksi on valittu Aarne Mäkelä. Kunnanhallitus päätti asiasta yksimielisesti tiistaina. Sivistystoimenjohtajan sijaisuutta haki 11 henkilöä.

Mäkelä on kasvatustieteen tohtori, joka asuu Yli-Iissä. Hän on hakenut aiemmin hakenut Kittilän kunnanjohtajan virkaa mutta tuolloin valituksi tuli Antti Jämsén. Hänet valittiin Pelkosenniemen kunnanjohtajaksi helmikuussa, mutta hän irtisanoutui virasta aiemmin tässä kuussa ennen kuin ehti aloittaa työt Pelkosenniemellä.

Aarne Mäkelä on hoitanut Kittilän sivistystoimenjohtajan tehtäviä jo vuoden alusta lähtien. Kittilän kunnanhallitus joutui hyväksymään hänen valintansa jälkikäteen, koska hänet palkattiin Kittilään vastoin kunnan hallintosääntöä. Kunnanhallituksen kokouksen esittelytekstin mukaan valinta ei ollut myöskään lain mukainen.

Mäkelän viransijaisuuspesti kestää vuoden 2020 heinäkuun loppuun asti. Virka täytetään määräajaksi, koska edellisen sivistystoimenjohtajan Tiina Nikander-Koivukankaan irtisanomisesta tehty valitus on edelleen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Nikander-Koivukangas sanoo myös tehneensä useita tutkintapyyntöjä poliisille irtisanomispäätöksestä.

Juttuun lisätty tieto kunnanhallituksen aiemmista päätöksistä ja tutkintapyynnöistä 29.05.2019 klo 13:21.