1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Eksoten laboratorio- ja kuvantamispalvelut Huslabille

Laboratorio- ja kuvantamispalvelut laitteineen ja henkilökuntineen siirtyvät vuodenvaihteessa Helsingin yliopistolliselle sairaalan Huslabille liikkeenluovutuksena.

Huslabin ja HUS-Kuvantamisen hinnat ovat jo nyt Eksoten oman toiminnan kustannuksia edullisemmat. Kuva: Emma Pietarila/Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten laboratorio- ja kuvantamispalvelut siirtyvät liikkeenluovutuksena Helsingin yliopistollisen sairaalan Huslabille.

Jatkossa Eksote ostaa laboratorio- ja kuvantamispalvelut HUS:ilta. Laboratorio- ja kuvantamispalvelujen omistaja vaihtuu 1.1.2020 edellyttäen, että liikkeenluovutuksesta päättänyt Eksoten hallitus kesäkuun kokouksessa hyväksyy sopimukset.

Eksote neuvotteli pitkään laboratorio- ja kuvantamispalvelujen myynnistä Synlabin kanssa.

Synlabin tarjoukseen sisältyi merkittävä rahallinen korvaus siirtyvästä liiketoiminnasta sekä sitoutuminen määräajaksi nykyiseen hintatasoon ja maltilliseen hintakehitykseen.

Vaihtoehtojen vertailussa Huslabin hintataso on pidemmällä aikavälillä Synlabia taloudellisesti edullisempi. Huslabin ja HUS-Kuvantamisen hintataso on jo nyt Eksoten oman toiminnan kustannuksia edullisempi.

–Tulemme saamaan palvelut Huslabilta samalla hinnalla kuin sen osakaskunnat. Lisäksi saamme asioita, joita ei voi rahassa mitata, sanoo Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen (sd.)

Yhteistyöhön sisältyy lääkäripalveluja, koulutusta, toimintojen kehittämistä ja mahdollisesti Hyksin Oy:n kautta tulevia lisäpotilaita.