Myrsky mylvi Ilosaarirockissa – "festivaaliväki" pelastui onnettomuusharjoituksessa

Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos ja Ilosaarirockin järjestäjät harjoittelivat yhdessä suuronnettomuuden varalle ensimmäistä kertaa.

Joensuu
Ambulanssi ja ihmisiä istumassa laululavalla Ilosaarirockin onnettomuusharjoituksessa
Suuronnettomuusharjoitus vietiin läpi sateisessa säässä.Lea Joutsensaari / Yle

Suuronnettomuusharjoituksessa harjoiteltiin pelastautumista myrskyn ja syöksyvirtauksen kourista. Mukana harjoituksessa Joensuun Linnunlahdella oli noin 100 henkeä.

Järjestäjien mukaan harjoitus onnistui hyvin, mutta pientä viilattavaakin löytyy.

Palopäällikkö Lari Parkkisen mukaan esille tulleet puutteet ovat tuttuja monista harjoituksista.

– Kyllä sieltä löytyy yksityiskohtia, mitä pitää vielä tarkentaa. Esimerkiksi tilannejohtamisessa ja viestinnässä on parantamisen varaa niinkuin aina.

Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis on myös sitä mieltä, että viestintä kaipaa vielä terävöittämistä. Muutoin hän oli tyytyväinen harjoituksen kulkuun.

– Harjoitus meni hyvin ja se oli hyvä esimerkki viranomaisyhteistyöstä ja viranomaisten ja meidän välisestä yhteistyöstä.

Suuronnettomuuusharjoituksessa myrsky nousi kesken festivaalin ja syöksyvirtaus runteli niin alueen rakenteita kuin ihmisiäkin.

Harjoituksessa oli mukana pelastuslaitoksen ja Ilosaarirockin järjestäjien lisäksi muun muassa SPR:n Joensuun osasto. Rokkikansaa esitti ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston opiskelijat.