1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi: Nuoriso juhlii koulujen päättymistä takavuosia siivommin – alkoholin nauttiminen ja sitä kautta järjestyshäiriöt vähentyneet

Kuopion Väinölänniemen juhlintaa uhattiin muutama viikko sitten surmateoilla. Uhkaus ei poliisin mukaan aiheuta näkyviä turvaamistoimia.

päättäjäiset
Nuoriso juhlii rannalla
Mari Nupponen / Yle

Poliisi varautuu koulujen päättäjäisviikonlopun juhlintaan eri puolilla Itä-Suomea. Poliisi on läsnä paikoissa, joissa koulunsa päättävä nuoriso kokoontuu erityisesti juhlapäivänä eli lauantaina.

Poliisin tehtävät liittyvät nuorten juhlaviikonloppuna lähinnä päihteisiin eli esimerkiksi alaikäisten alkoholin käyttöön ja humalahakuisesta juomisesta aiheutuviin häiriöihin. Itä-Suomen poliisin ylikomisario Harri-Pekka Pohjolaisen mukaan nuoret juhlivat kuitenkin nyt rauhallisemmin kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten.

– Alkoholin nauttiminen on koko ajan vähentynyt ja sitä kautta sama on tapahtunut järjestyshäiriöille yleisillä paikoilla. Suuntaus on erittäin positiivinen.

Otamme aina tämäntyyppiset uhkaukset vakavasti.

Harri-Pekka Pohjolainen

Anonyymissa Tor-verkossa julkaistiin muutama viikko sitten kirjoitus, jossa uhattiin surmata ihmisiä päättäjäisviikonloppuna Kuopion Väinölänniemellä. Pohjolaisen mukaan uhkaus ei aiheuta näillä näkymin näkyviä turvaamistoimia Kuopiossa tai muualla Itä-Suomessa.

– Otamme aina tämäntyyppiset uhkaukset vakavasti ja se myös näkyy siinä, että valvontaa kohdennetaan. Katukuvassa se ei kuitenkaan millään tavoin näy, Pohjolainen sanoo.

Poliisin mukaan kirjoittajaa ei ole saatu vielä kiinni.

– Asiaa edelleen tutkitaan. Se on meillä vielä työn alla.

Poliisi on pyytänyt juhlivien lasten ja nuorten vanhempia pitämään puhelimet päällä ja käden lähettyvillä tulevana viikonloppuna. Silloin vanhempien kannattaa vastata myös tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin, sillä soittaja saattaa olla poliisi tai päivystävä nuorisotyöntekijä.

– Kännykät kannattaa myös ladata, että virtaa riittää aamuyön tunneille. Kännykät mukaan ja akut täyteen, Pohjolainen ohjeistaa.

Lue seuraavaksi