Hyviä uutisia juhlijoille: Lauantaina on monin paikoin aurinkoista, ensi viikolla helteitä ehkä etelään

Sateita saapuu lännestä sunnuntain vastaisena yönä.

sää
Ihmiset viettivät lämmintä ja aurinkoista päivää Vanhassa kirkkopuistossa Helsingissä 19. toukokuuta.
Ihmiset viettivät lämmintä ja aurinkoista päivää Vanhassa kirkkopuistossa Helsingissä 19. toukokuuta. Ensi viikolla on luvassa taas samankaltaisia kelejä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Valmistujaisiaan juhlivat voivat viettää lauantaina juhlapäivää monin paikoin aurinkoisessa säässä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Huomenna perjantaina sateita tulee aamulla pääkaupunkiseudulla, maan itäosassa ja pohjoisessa. Sateet siirtyvät päivän aikana vauhdilla itään. Pohjanmaalla tulee sadekuuroja illalla.

Valmistujaispäivänä eli lauantaina sää on suurimmaksi osaksi aurinkoista. Sadekuuroja tulee lauantaina lähinnä pohjoisessa.

Lämpötilat keikkuvat maan etelä- ja keskiosassa 15–20 asteen tietämillä, kertoo Ilmatieteen laitos tiedotteessa. Pohjoisessa jäädään lauantaina alle 15 asteen. Sateita on luvassa illalla, kun lännestä saapuu sadealue.

– Maan etelä- ja keskiosassa sunnuntain vastainen yö on sateinen. Pohjoisessa sää poutaantuu, sanoo Ylen meteorologi Anne Borgström.

Sunnuntaina sateita saadaan pohjoisessa ja idässä, mutta Länsi-Suomessa on luvassa kaunis kesäpäivä.

Viikonlopun sääennuste
Yle Sää

Sää lämpenee ensi viikolla

Ensi viikolla sää näyttäisi lämpenevän, mutta myös uusia sadealueita kulkee Suomen yli tiuhaan tahtiin. Sateita saadaan eri puolilla Suomea.

– Etelässä päästään viikon alkupuolella yli 20 asteen silloin, kun ei sada.

Borgströmin mukaan tiistaista torstaihin mitataan todennäköisesti myös hellelukemia. Helteet painottuvat näillä näkymin maan eteläosaan. Ennuste on vielä ensi viikon suhteen epävarma.

– Hyvässä lykyssä Lapissakin voi olla 20 astetta.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.