1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Julian Assange

Tietovuotaja Assangen luovutuksen käsittely viivästyy – "Liian sairas oikeuteen"

Wikileaksin perustajan Julian Assangen tapausta piti käsitellä tänään oikeudessa Britanniassa, mutta käsittelyä on lykätty kahdella viikolla.

Julian Assange
Wikileaksin perustaja Julian Assange
Wikileaksin perustaja Julian Assange lähdössä oikeudesta Lontoossa vapunpäivänä. Oikeus tuomitsi hänet 50 viikoksi vankilaan takuuehtojen rikkomisesta.Facundo Arrizabalaga / EPA-EFE

Lontoolainen oikeusistuin on lykännyt Yhdysvaltain vuotosivusto Wikileaksin perustajasta Julian Assangesta tekemän luovutuspyynnön käsittelyä. Tapausta oli määrä käsitellä tänään torstaina ja Assangen oli määrä osallistua videoyhteyden välityksellä.

Assangen asianajajan mukaan tämän terveys on kuitenkin liian heikko, jotta tämä voisi osallistua oikeuskäsittelyyn. 47-vuotias Assange on Wikileaksin mukaan siirretty Belmarshin vankilan sairaalaosastolle.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Seitsemän Belmarshissa vietetyn viikon aikana hänen terveytensä on heikentynyt edelleen ja hän on laihtunut dramaattisesti, Wikileaks toteaa julkaisemassaan tiedotteessa.

Yhdysvallat on nostanut Assangea vastaan kaikkiaan 18 syytettä ja vaatii Britanniaa luovuttamaan tietovuotajan Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiä varten. Assangen asianajaja on aiemmin todennut, että karkotus olisi hengenvaarallinen.

Lontoolainen oikeusistuin on määrännyt uudeksi käsittelypäiväksi kesäkuun 12. päivän.

Assange suorittaa parhaillaan 50 viikon vankeustuomiota, jonka hän sai takuuehtojen rikkomisesta. Assange piileskeli viranomaisia lähes seitsemän vuotta Ecuadorin Lontoon-lähetystössä.

Lisää aiheesta:

Yhdysvallat kertoi 17 uudesta syytteestä WikiLeaksin Assangea vastaan

Ruotsissa annettiin pidätysmääräys Julian Assangesta

Julian Assangen raiskaustutkinta aloitetaan uudelleen Ruotsissa

Lähteet: AP, Reuters, AFP