Taas tahallaan sytytetyksi epäilty palo Suonenjoella – autiossa kiinteistössä roihusi helatorstaina

Tulipalo ei päässyt leviämään syttymistilasta muualle tyhjillään olevaan rakennukseen.

Suonenjoki
Läheltä
Yle

Vanhassa, tyhjillään olevassa rakennuksessa syttyi uhkaava tulipalo Suonenjoen keskustassa torstaina alkuillasta. Palo roihahti osoitteessa Asemakatu 8 noin kello 18. Siinä vaiheessa kun pelastuslaitos saapui paikalle, kolmikerroksisen kiinteistön ikkuna oli hajonnut tulen voimasta.

Palo saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan eikä se aiheuttanut henkilövahinkoja. Tulipalo ei päässyt leviämään syttymistilasta muihin tiloihin, mutta savu levisi lähes koko kiinteistöön. Päivystävä palomestarin Mikko Hynnisen mukaan rakennuksessa on viimeksi ollut disko ja baaritiloja.

Rakennusta on hänen mukaansa käyty hajottamassa ja yritetty polttaa jo aiemmin.

– Kun tulimme tänne, täällä oli kaikki paikat laitettu tuusannuuskaksi. Tässä samassa kiinteistössä oli pari vuotta sitten myös tahallaan sytytetty palo, Hynninen muistelee.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Pelastuslaitos on huolissaan Suonenjoella viime aikoina tapahtuneista tahallisista paloista ja pyytää ihmisiä ilmoittamaan mahdollisista vihjeistä poliisille.

Hynnisen mukaan uutisoidun asuntolapalon lisäksi Suonenjoella on ollut viime aikoina myös pienempiä, tahallaan sytytetyksi epäiltyjä paloja.

– Onhan se huolestuttavaa, kun pienellä paikkakunnalla on useita tapauksia. Emme tietysti voi tietää liittyvätkö nämä yhteen.