Poliisi valppaana päättäjäisviikonloppuna – vanhempien kannattaa pitää puhelimet päällä

Koulujen päättäjäisviikonloppu on poliisille vilkasta aikaa.

poliisi
Poliisiauto
Poliisin tehovalvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota alaikäisten päihteiden hallussapitoon, kokeiluun ja käyttöön. Arkistokuva.Henrietta Hassinen / Yle

Koulujen päättäjäisviikonloppu on tunnetusti kiireistä aikaa poliisille, koska liikkeellä on paljon nuoria, joista osa saattaa kokeilla alkoholia ensimmäistä kertaa.

Viikonloppuna poliisin valvonnassa keskitytään erityisesti alaikäisten päihteiden hallussapitoon, kokeiluun ja käyttöön. Tehovalvonnassa on myös päihteiden välittäminen alaikäisille sekä nuorison häiriökäyttäytyminen, ilkivalta ja roskaaminen.

Poliisi toivoo vanhempien ottavan vastuuta lapsistaan ja sopivan heidän kanssaan selvät pelisäännöt viikonlopun viettoon. Poliisi myös muistuttaa, että vanhempien on hyvä olla tavoitettavissa viikonloppuna. Vanhempien toivotaan myös vastaavan tuntemattomaan numeroon tänä viikonloppuna, sillä puhelu saattaa tulla poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Oulun poliisilaitos haluaa näillä toimilla huolehtia, että päättäjäisjuhlinta sujuisi kaikkien osalta turvallisesti ja ilman harmeja.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!