Katso tallenne paraatikatselmuksesta: Ilmavoimat siivittää puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatia Rovaniemellä

Paraati huipentuu ohimarssiin, jota voit seurata suorana lähetyksenä Yle Areenassa kello 13.10 alkaen.

puolustusvoimain lippujuhlapäivä
Lippujuhlan päivän paraatikatselmus
Lippujuhlan päivän paraatikatselmus

Puolustusvoimat juhlistaa tänään lippujuhlan päivää valtakunnallisessa paraatissa Rovaniemellä. Voit seurata päivän tapahtumia Ylen kanavilla.

Paraatikatselmus järjestettiin puoliltapäivin Rovaniemen keskuskentällä. Paraatin ohimarssi on vuorossa kello 13.15 alkaen Jätkänkynttilän sillalla. Tämän jälkeen suunnitelmissa on ollut myös Hornet-hävittäjän esityslento kello 14, mutta sen kohtalo on vielä epävarma pilvisten sääolojen takia. Paraatijärjestelyistä Rovaniemellä vastaa Lapin lennosto.

Paraatin ottaa vastaan Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Pasi Jokinen, ja paraatijoukkojen komentajana toimii Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Jari Mikkonen. Katselmuksessa kenttähartauden piti Ilmavoimien kenttärovasti Kari Mannermaa.

Paraatissa on mukana joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista sekä Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta ja veteraani- sekä maanpuolustusjärjestöistä. Osallistujia on yhteensä noin tuhat.

Ohimarssissa on mukana lisäksi noin 50 ajoneuvoa. Paraatin ylilentoihin osallistuu paitsi Ilmavoimien Hornet-hävittäjä myös Maavoimien helikoptereita.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä on virallinen liputuspäivä. 4. kesäkuuta on myös Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin syntymäpäivä.

Lue lisää:

Arktinen ulottuvuus palasi sotilaspolitiikan keskiöön – Ilmavoimien komentaja: Puolustusvoimien pitää pystyä toimimaan koko maan alueella

Puolustusvoimien lippujuhla myllää Rovaniemen keskustan liikenteen – vaikuttaa myös bussiliikenteeseen

Pekka Toverista kenraalimajuri ja Tuomas Tiilikaisesta lippueamiraali

Puolustusvoimien paraatisivusto (siirryt toiseen palveluun)