1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. R. Kelly

R. Kelly sai uusia vakavia seksirikossyytteitä – Suosikkiesiintyjä saattaa viettää loppuikänsä vankilassa

Laulajaa epäillään seksikultin ylläpitämisestä.

R.Kelly Kuva: E. Jason Wambsgans / AFP

1990-luvun suosituimpiin R&B-esiintyjiin kuuluva R. Kelly on saanut uusia seksirikossyytteitä.

Illinoisin osavaltiossa toimiva syyttäjä on nostanut kaikkiaan 11 uutta syytettä. R. Kellyä epäillään muun muiassa neljästä törkeästä seksuaalirikoksesta, kahdesta väkivaltaisesta seksuaalirikoksesta ja kolmesta törkeästä seksuaalirikoksesta, joiden kohteena on ollut 13–16-vuotias henkilö.

Jos R. Kelly tuomitaan törkeistä rikoksista, hän saa kustakin teosta 6 – 30 vuoden vankilatuomion. On siis mahdollista, että Yhdysvaltain suosituimpiin kuuluva esiintyjä viettää loppuelämänsä vankilassa.

R. Kellyä vastaan nostettiin jo helmikuussa kymmenen syytettä. Uusien syytteiden kerrotaan koskevan edellisiäkin vakavampia rikosepäilyjä, kertoo muun muassa National Public Radio NPR (siirryt toiseen palveluun).

NPR:n mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, onko syytteiden takana uusi uhri. Syytekirjelmässä mainitaan uhri, jonka nimikirjaimet ovat J.P. Aiemmissa syytteissä mainitaan henkilö, jolla on samat nimikirjaimet, NPR kertoo.

Julkisuudessa on jo kauan huhuttu R. Kellyn ylläpitämästä seksikultista ja hänen mieltymyksestään alaikäisiin tyttöihin.

R&B-laulaja R. Kelly saa syytteet kymmenestä seksuaalirikoksesta – syyttäjien mukaan uhreina myös alaikäisiä