1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tinder

Poliisi epäilee: Tinder-treffit päättyivät raiskaukseen

Mies oli poistanut teon jälkeen Tinder-profiilinsa ja kaikki henkilöiden väliset keskustelut.

Kuvituskuva. Sisä-Suomen poliisi tutkii seksuaalirikosta. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Kangasalla tutkitaan raiskausta, jota edelsi Tinderissä sovitut treffit.

Rikoksen asianomistajana oleva nainen oli pitänyt muutaman päivän ajan Tinderin välityksellä yhteyttä mieheen, joka oli ilmoittanut nimekseen Niki.

Muutaman päivän viestittelyn jälkeen he olivat sopineet tapaamisen Kangasalle, Holvastin alueelle Kangasalan ja Tampereen rajalle. Tapaaminen oli pääsiäisenä, perjantaina 19. huhtikuuta.

Poliisin mukaan nainen ja mies olivat tavanneet ulkona ja muun muassa kävelleet pidemmän aikaa Kangasalan Holvastin alueella.

Kun nainen oli ollut aikeissa lähteä, oli mies poliisin mukaan yllättäen estänyt naisen poistumisen käymällä häneen kiinni. Kiinnikäymisen jälkeen mies oli poliisin mukaan raiskannut naisen ja poistunut paikalta. Mies oli poistanut teon jälkeen Tinder-profiilinsa ja kaikki henkilöiden väliset keskustelut.

Poliisi kaipaa tietoja "Nikistä"

Nimellä Niki esiintynyt mies on asianomistajan antaman kuvauksen mukaan noin 180 senttiä pitkä, vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen. Ruumiinrakenne oli urheilullinen. Tekopäivänä miehellä oli ollut päällään musta nahkatakki, sininen paita ja siniset housut. Hän oli kertonut olevansa 23-vuotias.

Teko ei tullut poliisin tietoon välittömästi, koska uhri oli niin järkyttynyt.

Rikoskomisario Vesa Järvenpää sanoo, että ainakaan Kangasalla ei ole tullut vastaavia tapauksia aiemmin.

Tähän asti suoritetussa esitutkinnassa ei ole toistaiseksi kyetty selvittämään Nikinä esiintyneen miehen henkilöllisyyttä.

Tiedot ja vihjeet Nikin nimellä esiintyneestä miehestä tai teosta voi ilmoittaa: Virka-aikana Kangasalan poliisiaseman tutkinnan numeroon 0295 445 889 tai sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai vihjepuhelimeen 0800 90022.