Zsar tavoittelee edelleen lisää venäläisasiakkaita – tällä hetkellä valtaosa asiakkaista on suomalaisia

Kesän loppuun mennessä kauppakeskukseen on määrä aueta 14 uutta liikettä.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Zsar-ostoskylän kadulla.
Zsar outlet -kauppakeskuksessa on nyt avoinna 26 liikettä.Miina Sillanpää / Yle

Zsar outlet-kauppakeskuksessa ollaan tyytyväisiä kauppakeskuksen ensimmäiseen puoleen vuoteen. Zsar avattiin viime vuoden joulumarkkinoille.

Vaalimaalla sijaitsevassa kauppakeskuksessa toimii tällä hetkellä 26 liikettä. Avajaispäivästä liikkeiden määrä on kasvanut neljällä. Kesän loppuun mennessä on tarkoitus avata 14 uutta liikettä.

Liikkeet työllistävät yhteensä noin 200 työntekijää. Rekrytointiyritys Protemin mukaan työtekijöiden vaihtuvuus on ollut muiden vähittäiskauppojen tasolla.

Zsarin johdon tavoitteena on edelleen venäläisasiakkaiden määrän kasvattaminen. Tällä hetkellä yli 70 prosenttia asiakkaista on suomalaisia.

– Tavoitteena on, että 50 prosenttia kauppakeskusvieraista olisi suomalaisia ja 50 prosenttia olisi ulkomaalaisia, kertoo kauppakeskusjohtaja Michael Cockcroft.

Zsar koettaa houkutella asiakkaita venäjänkielisellä mainonnalla.

– Meillä on paljon mainontaa Venäjällä. Meillä on radiomainontaa ja sosiaalisen median mainontaa Venäjällä, sanoo kauppakeskuksen toimitusjohtaja Sami Vainiomäki.

Venäläisten lisäksi Zsarin ulkomaalaisasiakkaiden kohderyhmään kuuluvat myös rajan pinnassa liikkuvat aasialaisturistit.