1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Iltalehti hallituksen vero-ohjelmasta: Tuloverojen kevennys jää 200 miljoonaan

Ohjelmaluonnoksen mukaan hallitus kaavailee uudistavansa asteittain kestävän kehityksen verotusta.

politiikka
Veroprosentti merkittynä verokorttiin.
Derrick Frilund / Yle

Iltalehden mukaan hallituksen tuloverojen kevennys jää 200 miljoonaan euroon. Lehti perustaa tietonsa (siirryt toiseen palveluun) saamaansa hallitusohjelman luonnokseen.

Luonnoksessa kerrotaan muun muassa, että tuloverojen keventämiseen varattava summa käytettäisiin korvaamaan pieni- ja keskituloisten palkansaajien, eläkeläisten ja yrittäjien välillisten verojen korotuksia.

Lisäksi luonnoksessa kerrotaan fossiilisten polttoaineiden verojen kiristyvän 250 miljoonaa euroa. Tupakkaveroista taas on tarkoitus saada lisää 200 miljoonaa euroa.

Aivan uusi asia on lehden tietojen mukaan työtulotuki. Se tekisi pienituloisten ansiotuloverosta negatiivisen ja täten kannustaisi ottamaan töitä vastaan.

Hallitus aikoo jatkaa myös asuntolainojen korkovähennysoikeuden leikkaamista niin, että hallituskauden jälkeen vähennys olisi poistunut kokonaan.

Lisäksi hallitus aikoo toteuttaa kestävän kehityksen verouudistuksen. Sen ensimmäinen osa on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2020 kehysriiheen mennessä. Pakettiin kuuluu energiaverojen ja liikenteen verotuksen uudistaminen ja muun muassa päästöihin perustuvan kulutusverotuksen selvittäminen.

Lue seuraavaksi